Skip to main content

Σημίτης: Όχι άλλες μονόπλευρες Πρέσπες σε καίρια ζητήματα

Ο πρώην πρωθυπουργός σε άρθρο του σημειώνει ότι πρέπει να αποφευχθεί η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών που θα κληρονομούσε προβλήματα.

Την αναγκαιότητα ευρύτερης συνεργασίας σε καίρια εθνικά ζητήματα υπογραμμίζει σε άρθρο-παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Κώστας Σημίτης στο άρθρο του στην  εφημερίδα τα «Νέα Σαββατοκύριακο» αναφέρει: «Η συνεννόηση θα διευκόλυνε όχι μόνο την ευρύτερη αποδοχή της λύσης αλλά και την απρόσκοπτη ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο κρατών. Η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα».

Η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα. Έντονη αντιπαράθεση θα έχει ως αποτέλεσμα την κληρονόμηση προβλημάτων που θα ταλανίζουν τη χώρα. Οχι άλλες 'μονόπλευρες Πρέσπες' σε καίρια ζητήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, προσθέτει: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας σε ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί θετικές και σαφείς απαντήσεις των εταίρων της Ενωσης. Είναι ανάγκη γι’ αυτό να διαμορφώσει ένα κλίμα ανταλλαγής απόψεων και προσπάθεια ευρύτερης αποδοχής των αναγκαίων πολιτικών».

Αναφερόμενος, δε, στον ρόλο της αντιπολίτευσης υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Έχει και αυτή ευθύνη να συμβάλει στη λύση των καίριων προβλημάτων της χώρας. Ο ρόλος της δεν μπορεί να είναι μόνο αρνητικός».