Skip to main content

Σημίτης: Τα μνημόνια δεν σκίζονται σε μία ημέρα-Μήνυμα για ειλικρίνεια

Απραγματοποίητες υποσχέσεις θα δίνονται αναμφίβολα από τα άλλα κόμματα. Θα πρέπει να καταγγελθούν αποφασιστικά, σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Απόλυτα ειλικρινής στην επικοινωνία της με τους πολίτες θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, η νέα παράταξη.

Μιλώντας στην έναρξη του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Σημίτης τόνισε: «Τα μνημόνια δεν σκίζονται σε μια μέρα. Στο μέλλον η κάθε κυβερνητική πολιτική θα συγκαθορίζεται από τις συμφωνίες που ήδη υπάρχουν με την ΕΕ και τις υποχρεώσεις στους δανειστές. Απραγματοποίητες υποσχέσεις θα δίνονται αναμφίβολα από τα άλλα κόμματα. Θα πρέπει να καταγγελθούν αποφασιστικά. Γιατί ο πολίτης συνεργάζεται, αν ενημερώνεται σωστά».

Μάλιστα, ο κ. Σημίτης πρόσθεσε ότι «μεταρρύθμιση σημαίνει μάχη, γιατί η κάθε μεταρρύθμιση θίγει προνόμια και πελατειακές σχέσεις, συναντά άρα αντιδράσεις και απαιτεί επιμονή και αντιπαράθεση».

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι πρέπει να προσελκυστούν πρόσωπα ικανά στο νέο φορέα «που θα ενισχύσουν τη δυναμική της αλλαγής». Διότι, υπογράμμισε, «η νέα παράταξη δεν θα πρέπει να είναι άθροισμα μηχανισμών, ή πεδίο φιλοδοξιών κάποιων ομάδων. Το Κίνημα Αλλαγής δεν δημιουργήθηκε για να μοιράσει πόστα, εξουσίες ή να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες. Το Κίνημα Αλλαγής δημιουργήθηκε για να γίνει ένα ρεύμα ανανέωσης».

«Εμείς που επιδιώκουμε μια κοινωνία με αυξανόμενη κοινωνική αλληλεγγύη, πρέπει να πιάσουμε τον παλμό της νέας εποχής και να ανοίξουμε αξιόπιστες προοπτικές» κατέληξε.