Skip to main content

Συμμαχία ανεξάρτητων μηχανικών για τις εκλογές στο ΤΕΕ/ΤΚΜ

Ενωμένες κατέρχονται οι παρατάξεις Ανασυγκρότηση Μηχανικών, ΔΥΝΑ.ΜΗ και Πρωτοβουλία Μηχανικών, στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου

Ενωμένες κατέρχονται οι παρατάξεις Ανασυγκρότηση Μηχανικών, ΔΥΝΑ.ΜΗ και Πρωτοβουλία Μηχανικών, στις εκλογές του τμήμαος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Νωρίς σήμερα το μεσημέρι κατατέθηκαν στο ΤΕΕ/ΤΚΜ, οι συνδυασμοί για την περιφερειακή αντιπροσωπεία και το πειθαρχικό συμβούλιο, της συμμαχίας των ανεξάρτητων παρατάξεων για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρης Μήτρου, με ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα της Ανασυγκρότησης Μηχανικών, «είναι απαραίτητη η ανασύνταξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ώστε να αποκτήσει ξανά δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες διοίκησης, αξιοκρατικής επιλογής των εκπροσώπων του στους φορείς και πλουραλιστικής διαμόρφωσης των προτάσεων και θέσεων του. Εφόσον η συμμετοχή στο ΤΕΕ αποτελεί δια του Νόμου απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε μηχανικό για να μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του, είναι σημαντικό  οι ανεξάρτητες παρατάξεις των μηχανικών να δώσουμε από κοινού τον εκλογικό αγώνα, για να απαλλαγεί το επιμελητήριο από τον κομματικό παρασιτισμό και την αδιαφάνεια. Πιστεύω ότι το πρόσφατο φιάσκο με το εξοικονομώ, έπεισε και τους πιο δύσπιστους ότι οι μηχανικοί χρειαζόμαστε εκπροσώπηση από συναδέλφους που προέρχονται από τον κόσμο της εργασίας και όχι από την κομματική επετηρίδα».

Τέλος, η συμμαχία των ανεξάρτητων μηχανικών κατέθεσε σήμερα στα γραφεία του ΤΕΕ στην Αθήνα και τους συνδυασμούς για τα κεντρικά όργανα διοίκησης του τεχνικού επιμελητηρίου που θα έχουν επικεφαλής τον Παναγιώτη Αντιβαλίδη.