Skip to main content

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη 40η διεθνή έκθεση LONDON WINE FAIR 2022

Στόχος της συμμετοχής της ΠΚΜ στο LONDON WINE FAIR 2022 είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή της στην 40η διεθνή έκθεση «LONDON WINE FAIR 2022», που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως  τις 9 Ιουνίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο «Olympia London», στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
    
Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της  καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον οινικό κλάδο.
    
Η «LONDON WINE FAIR», με 40 έτη λειτουργίας, αποτελεί τη μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία και ένα μοναδικό γεγονός που κάθε χρόνο γιορτάζει, εμπνέει, επιμορφώνει και προωθεί το κρασί σε Διανομείς, Χονδρεμπόρους, Αγοραστές supermarket, Κάβες, Λιανοπωλητές, HORECA και συλλέκτες.
    
Στην 39η διοργάνωση της LONDON WINE FAIR 2019 συμμετείχαν 36 οινοποιεία από όλη την Ελλάδα, πάνω απο 13.000 wine trade visitors ενώ προβλήθηκαν 14.000 κρασιά από 40 διαφορετικές χώρες.
    
Σημειώνεται ότι:
1.    Οι μεγαλύτερες ποσότητες κρασιού στην Αυστραλία και τον Καναδά διακινούνται από Βρετανικές εταιρείες, κάνοντας τη Μεγάλη Βρετανία Νο1 στον κόσμο συνδυαστικά.
2.    Το 2019 η Μεγάλη Βρετανία εισήγαγε από την Ε.Ε κρασιά αξίας 4.1€ δις
3.    To 27.2% των πωληθέντων κρασιών ανήκαν στην κατηγορία £15-£23 ανά μπουκάλι
4.    Οι πωλήσεις εμφιαλωμένου κρασιού το 2019 ήταν πάνω από 71% (18% αφρώδεις και bulk το υπόλοιπο)
5.    Οι πωλήσεις κρασιού σε supermarket & κάβες (off-trade) ήταν £8.3δις και £7.2δις σε restaurant, bar, pubs (on-trade)
6.    Ο κλάδος του κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία παράγει έσοδα £22.3δις
    
Μετά την πετυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη ψηφιακή δράση LONDON WINE FAIR το 2021, είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει με φυσική παρουσία σε έκθεση κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελεί αγορά στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό κρασί, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά της περιοχής.
    
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στην 40η διεθνή έκθεση «LONDON WINE FAIR» με αναβαθμισμένη παρουσία σε ενιαίο περίπτερο 45 τ.μ., το οποίο θα είναι υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες προβολής τουλάχιστον δέκα οινοποιείων και θα περιλαμβάνει τα κάτωθι:

-Ενιαίο πάγκο σερβιρίσματος 8 μέτρων με ράφια από κάτω
-Σκαμπό
-Λογότυπο
-Κοινόχρηστο αποθηκευτικό χώρο
-Κοινή χρήση ψυγείων
-Εμφιαλωμένο νερό και πάγο
-Ποτήρια και πτυελοδοχεία
-Καθημερινό καθαρισμό περιπτέρου
-Διερμηνείς και βοηθητικό προσωπικό σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης
-Προβολή ελληνικών οίνων μέσω VIP Premium Masterclass
-Δημιουργία Wine Βar εντός του Περιπτέρου, το οποίο θα λειτουργεί όλο το τριήμερο της έκθεσης
-Μεταφορά και ασφάλιση εκθεμάτων (αφορά μόνο την αποστολή και όχι την επιστροφή εκθεμάτων στην Ελλάδα. Επίσης δεν αφορά την έκδοση eAD)
-Έντονη προβολή δράσεων και ελληνικής συμμετοχής στα μεγαλύτερα ΜΜΕ και κλαδικά     περιοδικά του Ηνωμένου Βασιλείου
-Δημιουργία Goody Bag με ενημερωτικά συμμετεχόντων & χάρτες Wines of Greece που θα δοθούν σε επισκέπτες της έκθεσης

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Τρίτη 7 Ιουνίου 10:00-18:00, Τετάρτη 8 Ιουνίου 09:30-18:00 και Πέμπτη 9 Ιουνίου 09:30-17:00 και οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης.  
    
Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ., να δηλώσουν συμμετοχή (βλ. συνημμένη Φόρμα Συμμετοχής) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022.
    
Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:
-Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις
-Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
-Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ
-Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.
    
Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.                                                          
    
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr.                                                                              
    
Η ΠΚΜ παραμένει στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα: 2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κ.  Χαρίκλεια Τσιαμπαλή , 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου.                                                                   

Η φόρμα συμμετοχής επισυνάπτεται στη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.