Skip to main content

Συμμορία Αλβανών σκότωσε τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη

Η συμπλοκή διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα. Οι δύο ληστές έφυγαν τρέχοντας χωρίς να πάρουν χρυσαφικά, ρολόγια αξίας ή χρήματα που υπήρχαν στο υπνοδωμάτιο.

Στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2018, στο σπίτι του στην Κηφισιά έφτασε μετά από πολύμηνες έρευνες, η αστυνομία.

Η σπείρα αποτελείται από αλλοδαπούς, ένας εκ των οποίων συνελήφθη έπειτα από συνεργασία με την Ιντερπόλ στις Βρυξέλλες, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία είναι θέμα χρόνου η σύλληψη και των υπολοίπων δραστών.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, οι δράστες είχαν εισβάλει ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας στο σπίτι τού επιχειρηματία και όταν εκείνος αντιστάθηκε τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να υποκύψει λίγες μέρες αργότερα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το τραγικό περιστατικό συνέβη τη Μεγάλη Δευτέρα του 2018 (2 Απριλίου) Οι δράστες αποπειράθηκαν αρχικά να διαρρήξουν τη μεζονέτα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε εκείνη του άτυχου επιχειρηματία και ανήκει στον αδελφό του, ωστόσο δεν κατάφεραν να παραβιάσουν τη θωρακισμένη πόρτα και στράφηκαν στο σπίτι του 52χρονου.

Αυτό διαπιστώθηκε από την αυτοψία των αστυνομικών στο σημείο και τη μαρτυρία του συγγενούς του θύματος και ιδιοκτήτη του διπλανού ακινήτου. Στη μονοκατοικία του Αλέξανδρου Σταματιάδη, αντίθετα, δεν υπήρχε πόρτα ασφαλείας και επιπλέον το σύστημα συναγερμού που βρίσκεται εγκατεστημένο στη μεζονέτα δεν ήταν ενεργοποιημένο τη νύχτα της Κυριακής. Ετσι, οι δύο δράστες κατάφεραν με σχετική ευκολία και δίχως να γίνουν άμεσα αντιληπτοί να μπουν στο σπίτι όπου κοιμούνταν ο 52χρονος, η σύζυγός του, ο 18χρονος γιος τους και η αλλοδαπή οικιακή βοηθός.

Εμπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας, ο οποίος μετείχε στην αυτοψία που έγινε στον χώρο, έλεγε τότε στην «Κ» ότι οι δύο δράστες αρχικά ερεύνησαν το γραφείο του 52χρονου, στο ισόγειο της μεζονέτας, «άνοιξαν τα συρτάρια, έψαξαν και πέταξαν στο πάτωμα την τσάντα του επιχειρηματία χωρίς να τελικά βρουν χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας».

Καθώς στον ίδιο όροφο υπήρχαν μόνο η τραπεζαρία και η κουζίνα, όπου συνήθως δεν φυλάσσονται τιμαλφή, οι κακοποιοί ανέβηκαν στον πρώτο όροφο της μεζονέτας και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον 52χρονο και τη σύζυγό του, που ξύπνησαν από τον θόρυβο. «Τι θέλετε, ποιοι είστε;», φέρεται να ρώτησε η γυναίκα, ενώ οι κουκουλοφόροι τούς διέταξαν να καθίσουν κάτω και να υπακούσουν στις διαταγές τους. «Επανέλαβαν δύο φορές τη φράση “κάντε αυτό που λέμε”», είχε αποκαλύψει στην «Κ» η ίδια αστυνομική πηγή, διαψεύδοντας σενάρια περί προσπάθειας ομηρίας του ζεύγους.

Ο Σταματιάδης αντέδρασε και δέχθηκε αρχικά ένα χτύπημα με μεταλλικό λοστό στο κεφάλι. Παρότι φέρεται να έχασε προς στιγμή την ισορροπία του, συνέχισε να αντιστέκεται και τότε ο δεύτερος από τους δράστες τον πυροβόλησε τρεις φορές με πιστόλι 9 χιλιοστών.

Σύμφωνα με την περιγραφή της συζύγου του επιχειρηματία, οι ληστές φορούσαν γάντια και κουκούλες full-face, είχαν προσαρμοσμένους στο μέτωπο φακούς κεφαλής και ήταν ντυμένοι με σκούρα ρούχα. Τους περιέγραψε ως κανονικής σωματικής διάπλασης και ύψους περίπου 1,80. Ακόμα είπε ότι μιλούσαν ελληνικά με προφορά που παραπέμπει σε υπηκόους Αλβανίας.

Η συμπλοκή διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα. Οι δύο ληστές έφυγαν τρέχοντας χωρίς να πάρουν χρυσαφικά, ρολόγια αξίας ή χρήματα που υπήρχαν στο υπνοδωμάτιο.

Ο άτυχος Σταματιάδης εξέπνευσε ύστερα από 18 ημέρες νοσηλείας, στις 20 Απριλίου, στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς»