Κυριακή 21 Ιουλίου 2019
x

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΒΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΩ ΑΓΓΕΛΙΩΝ

Δικογραφία σε βάρος πέντε ημεδαπών ηλικίας 24, 53, 44, 43 και 46 ετών - Οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλαστές τραπεζικές επιταγές

Στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες με σκοπό να αποσπάσουν τα οχήματά τους, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για τη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ημεδαπών ηλικίας 24, 53, 44, 43  και 46 ετών, κατά περίπτωση, για Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία), Απόπειρα Απάτη, Απάτη και Πλαστογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, συγκρότησαν ομάδα (συμμορία) με σκοπό την απόσπαση οχημάτων που διατίθονταν προς πώληση από τους ιδιοκτήτες τους, μέσω αγγελιών.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι χρησιμοποιούσαν πλαστές τραπεζικές επιταγές, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι:
⦁    Τον Αύγουστο του 2015, στην Κέρκυρα, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν φορτηγό αυτοκίνητο, ενώ
⦁    Τον Ιούλιο του 2015, ένας εκ των δραστών παρέδωσε πλαστή επιταγή σε διαχειρίστρια ομόρρυθμης εταιρείας και παρέλαβε όχημα για το οποίο υπήρχε ηλεκτρονική αγγελία πώλησης.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ