Skip to main content

Συμμορία ρήμαξε 14 φαρμακεία στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Οι δράστες διέρρηξαν συνολικά 14 φαρμακεία και ένα κατάστημα σιδηρικών στις περιοχές της Τούμπας, της Χαριλάου και της Ανάληψης - Μία σύλληψη

Τα ίχνη συμμορίας που ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις διαρρήξεων φαρμακείων και σε διάρρηξη καταστήματος σιδηρικών στην ανατολική Θεσσαλονίκη εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από επισταμένη έρευνα και με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας.

Για την υπόθεση συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου 31χρονος ημεδαπός, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 27χρονου ημεδαπού συνεργού του και σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης, 19 Νοεμβρίου εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Τούμπας ο 31χρονος, καθώς ξημερώματα της ίδιας ημέρας από κοινού με τους συνεργούς του διέρρηξαν φαρμακείο στην ίδια περιοχή, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι δράστες από 09-10-2019 κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου διέρρηξαν συνολικά 14 φαρμακεία και ένα κατάστημα σιδηρικών στις περιοχές Τούμπας, Χαριλάου και Ανάληψης, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 5.800 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών. Οι δράστες προκαλούσαν φθορές στα στόρια των καταστημάτων και στη συνέχεια έσπαζαν τις τζαμαρίες και εισέρχονταν στα καταστήματα.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής κατά την τέλεση των πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε έτερες υποθέσεις κλοπών.