Skip to main content

Σιμόες: Δεν είμαστε στους ομίλους απλά για τη συμμετοχή (video)

Ο Ίβηρας μέσος της ΑΕΚ παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Μπενφίκα αλλά τόνισε πως η ομάδα του θα κυνηγήσει τη νίκη για να την αφιερώσει στον άτυχο Λόπες

Αντάξιοι των απαιτήσεων του Champions League πρέπει να φανούν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αντρέ Σιμόες κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του αυριανού αγώνα εναντίον της Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ.

Ο Πορτογάλος μέσος της «Ένωσης» παραδέχθηκε το γεγονός πως οι Λουζιτανοί είναι έμπειροι στην Ευρώποι και ποιοτικός αντίπαλος όμως υπογράμμισε η ομάδα του πρέπει να αποδείξει ότι δεν βρίσκεται στους ομίλους απλά για τη συμμετοχή και ότι θα κυνηγήσει τη νίκη για να την αφιερώσει εκτός των άλλων και στον άτυχο Έλντερ Λόπες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ίβηρας χαφ των «κιτρινόμαυρων»:

Για τις δυσκολίες του αγώνα με την Μπενφίκα: «Γνωρίζουμε καλά την Μπενφίκα. Είναι ομάδα με εμπειρία στην Ευρώπη, οργανωμένη και πολύ καλά δουλεμένη. Εμείς όμως είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες και θέλουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε στους ομίλους απλώς για τη συμμετοχή».

Για το αν θεωρεί πως η Μπενφίκα θα σκέφτεται το ντέρμπι με την Πόρτο που ακολουθεί: «Δεν θεωρώ πως η Μπενφίκα δίνει σημασία σε άλλα ματς και σε άλλα λιγότερη. Είναι συνηθισμένη στα συνεχή ματς».

Για το αν έχει τάσεις εκδίκησης απέναντι στην Μπενφίκα επειδή είχε αποβληθεί σε ένα παιχνίδι ως αντίπαλός της στην Πορτογαλία: «Δεν υπάρχει καμία κόντρα. Είμαστε εδώ για κερδίζουμε οποιαδήποτε ομάδα, όχι μόνο την Μπενφίκα. Στόχος μας είναι να συγκεντρώνουμε βαθμούς και να καταφέρνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Για τις ομοιότητες ελληνικού και πορτογαλικού πρωταθλήματος: «Έχουν αρκετά κοινά σημεία οι δύο χώρες. Εδώ υπάρχουν 3-4 ομάδες δυνατές και έχουν διαφορά με τις υπόλοιπες, κάτι που υπάρχει και στην Πορτογαλία. Όσο περνά ο καιρός οι ομάδες ανεβαίνουν επίπεδο και στην Ευρώπη και πλησιάζουν τις πορτογαλικές ομάδες. Είδαμε και στο ματς της Μπενφίκα με τον ΠΑΟΚ πως το πρώτο παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, αλλά το δεύτερο λόγω κάποιων λαθών έγειρε προς την Μπενφίκα. Η βασική διαφορά ανάμεσα στα πρωταθλήματα έγκειται στα γήπεδα και στην οργάνωση».

Για το αν βοήθησε τον προπονητή στο διάβασμα της Μπενφίκα: «Ο προπονητής έχει δει περισσότερα παιχνίδια της Μπενφίκα από μένα και ο ίδιος θα μας πει πώς θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο».

Για τον τραυματισμό του Έλντερ Λόπες: «Είναι ένας παίκτης που ήθελε πολύ να αγωνιστεί απέναντι στην Μπενφίκα. Είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Η ομάδα τού έκανε πρόταση ανανέωσης για να τον βοηθήσει ψυχολογικά. Μίλησα μαζί του και του είπα πως θα τα δώσουμε όλα αύριο για να του αφιερώσουμε τη νίκη».