Skip to main content

Σιμόπουλος: Ανούσια αντιπολίτευση από Νοτοπούλου για τον Τουρισμό

Ο βουλευτής της ΝΔ απαριθμεί τις ενέργειες της κυβέρνησης για τον Τουρισμό και αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν νέα μέτρα

Τις ενέργειες της κυβέρνησης για τον Τουρισμό υπεραμύνεται ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, χαρακτηρίζοντας ανούσια την κριτική από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο κ. Σιμόπουλος σε δήλωσή του υπενθυμίζει τα όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και όσα πρόκειται σε λίγες ημέρες να ανακοινωθούν.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σιμόπουλου:

Η σταδιακή επαναφορά στη κανονικότητα σηματοδοτεί και την επαναφορά της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ στη γνωστή «εποικοδομητική» τακτική της περιόδου 2012-14. Απόδειξη η ανακοίνωση της τομεάρχου τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνας Νοτοπούλου.

Ευτυχώς, βέβαια, δεν ήταν τόσο συγκεκριμένη όσο το Σεπτέμβριο του 2019, όταν περίπου υπονόησε ότι ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης γνώριζε από πριν την πτώχευση της Thomas Cook.

Αυτή τη φορά, πριν τρεις μέρες συγκεκριμένα, έκανε δημόσια παρέμβαση, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο με προτροπή στον Πρωθυπουργό «να πάψει να κρύβεται. Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται σχέδιο προστασίας και ανάπτυξης».

Κατ’αρχάς της θυμίζω:

Πρώτον, η δέσμευση για την διοχέτευση του 20% του σχεδίου ανάκαμψης της ΕΕ προς τον τομέα του τουρισμού, την οποία και η ίδια αναφέρει, έγινε κατόπιν και παρεμβάσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Δεύτερον, με άμεσή της παρέμβαση η Κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στους ξενοδόχους να επιστρέφουν προκαταβολές από προκρατήσεις, με δεκαοχτάμηνα κρατικά voucher και όχι με δικά τους μετρητά.

Τρίτον επεκτάθηκε ο χρόνος διάρκειας των επιδομάτων για τους ανέργους και

Τέταρτον, η Marketing Greece τη σύμβαση με την οποία κατηγορεί ως κατάπτυστη είναι θυγατρική του ΣΕΤΕ, ενός δηλαδή κοινωνικού εταίρου. Παράλληλα η εταιρεία έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν επίσης και νέα κυβερνητικά μέτρα που θα περιλαμβάνουν:

1. Στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων με μειώσεις φόρων και επιδότηση θέσεων εργασίας.
2. Στήριξη των τομέων μεταφορών και εστίασης.
3. Στροφή στη ποιότητα (π.χ τουριστική εκπαίδευση)
4. Προσέλκυση νέων αγορών, νέων ηλικιών και νέων θεματικών πεδίων (π.χ. καταδυτικός τουρισμός).

Τέλος, της θυμίζω ότι το πρώτο δίμηνο της φετινής χρονιάς η χώρα μας είχε κατά 25% περισσότερες αφίξεις σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Ας μην βιάζεται λοιπόν η κ. Νοτοπούλου και ας φροντίζει να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση αφού προηγουμένως μελετά σε βάθος τα θέματα. Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η οικονομία της χώρας απαιτούν σοβαρότητα από όλους.