Skip to main content

Σιμόπουλος: Απαράδεκτη παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΠΘ

Σχολιάζει πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι στηρίζουν τις καταλήψεις και τις διάφορες ακτιβιστικές ενέργειες

Σκληρή κριτική κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που χθες βρέθηκαν στο ΑΠΘ προκειμένου να αποτραπεί η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στους χώρους του κτηρίου διοίκησης του, ασκεί ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις καταλήψεις και τις διάφορες ακτιβιστικές ενέργειες ακόμη και αν αυτές κινούνται έξω από κάθε πλαίσιο δημοκρατικής νομιμότητας».

Διαβάστε: Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο ΑΠΘ για να αποτραπεί η επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Ο κ. Σιμόπουλος ζητά να επανέλθει η νομιμότητα στον χώρο των πανεπιστημίων και ειδικά του ΑΠΘ.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σιμόπουλου:

Συγχαρητήρια, αρνητικά φυσικά, αξίζουν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παρενέβησαν χθες βράδυ παρακωλύοντας την προσπάθεια της αστυνομίας να αποτρέψει ενίσχυση της κατάληψης της Πρυτανείας του Α.Π.Θ με επιπλέον άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις καταλήψεις και τις διάφορες ακτιβιστικές ενέργειες ακόμη και αν αυτές κινούνται έξω από κάθε πλαίσιο δημοκρατικής νομιμότητας.

Η νομιμότητα πρέπει να επανέλθει στο χώρο των Πανεπιστημίων και ειδικά στο Α.Π.Θ. Στο κράτος έχουμε παραχωρήσει, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, το νόμιμο δικαίωμα να αντιδρά όταν προκαλείται. Φυσικά, η αντίδραση πρέπει να είναι ανάλογη ενός κράτους δικαίου.

Δεν πρέπει, τέλος, με συνεχείς «επιθέσεις» στην αστυνομία να την «ευνουχίζουμε» και να περιορίζουμε το ρόλο της στον τομέα της ασφάλειας και της κοινωνικής κανονικότητας.