Skip to main content

Σιμόπουλος: Απελευθερώνουμε τις ΜμΕ από τον στραγγαλισμό

Απαντώντας στην εισιγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως η σημερινή κυβέρνηση σωστά κατήργησε τη σχετική ρύθμιση για τις απολύσεις.

Να διαστρεβλώσει τις θέσεις των εισηγητών της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος τονίζει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε ανελέητα στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Απαντώντας στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι οι «ελάχιστοι συνάδελφοι της» από τον ΣΥΡΙΖΑ «που έχουν κάποτε σηκώσει το πρωί το κεπέγκι ή το στόρι του μαγαζιού τους ή έβαλαν το κλειδί στην πόρτα του γραφείου τους θα της εξηγήσουν πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στραγγάλιζαν τους μικρομεσαίους διότι η αξιολόγηση τους εξαρτάτο από τον αριθμό των παραβάσεων που βεβαίωναν. Έτσι εστρέφοντο κατά δικαίων και αδίκων».

Συνέχισε λέγοντας ότι «με την αιτιολογημένη απόλυση ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας δεν θα έκανε προσλήψεις από την στιγμή που θα έπρεπε να εξηγήσει κατόπιν στην επιθεώρηση εργασίας την οποιαδήποτε απόφαση και πολύ σωστά η σημερινή κυβέρνηση κατήργησε τη σχετική ρύθμιση». Ανέφερε χαρακτηριστικά «Τι λέτε; Πάλι καλά που δε θεσμοθετήσατε στις διαδικασίες απόλυσης να εμπλέκεται και κομισάριος».

Κατέληξε τέλος ότι «στον χώρο των κατασκευών δεν μπορεί να υπάρχει συνευθύνη εργοδότη, εργολάβου και υπεργολάβων για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στα έργα».