Skip to main content

Σιμόπουλος: Επιφανειακές οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για το προσφυγικό

Η φράση «πρέπει να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο» χρησιμοποιείται ως λύση για τα πάντα, τόνισε ο Στράτος Σιμόπουλος.

Tο ΚΙΝ.ΑΛ. αναλίσκεται στα διαδικαστικά της πολιτικής και όχι στην ουσία, αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

«Η φράση «πρέπει να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο» χρησιμοποιείται ως λύση για τα πάντα. Ποτέ όμως δεν περιγράφεται το συγκεκριμένο σχέδιο», αναφέρει προσθέτοντας:
«Τώρα τελευταία σε όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής η λύση της κ. Γεννηματά είναι «σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών»».

«Ευτυχώς, η σημερινή κυβέρνηση φυλάει καλά τα ελληνικά σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά. Ο ελληνικός λαός στηρίζει με πρωτόγνωρο τρόπο τις ένοπλες δυνάμεις, τις δυνάμεις ασφαλείας και φυσικά την ελληνική κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Σιμόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Μονίμως, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις το ΚΙΝ.ΑΛ. αναλίσκεται στα διαδικαστικά της πολιτικής και όχι στην ουσία. Η φράση «πρέπει να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο» χρησιμοποιείται ως λύση για τα πάντα. Ποτέ όμως δεν περιγράφεται το συγκεκριμένο σχέδιο. Τώρα τελευταία σε όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής η λύση της κ. Γεννηματά είναι «σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών». Το επανέλαβε και πριν λίγο στη Βουλή μαζί με επιφανειακές προτάσεις για τη προσφυγική κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, παραβλέποντας τα πολύ απτά και θετικά αποτελέσματα της σημερινής επίσκεψης στον Έβρο των Ευρωπαίων αξιωματούχων και του Έλληνα Πρωθυπουργού. Βιάστηκε να ξεχάσει την οικονομική και υλική υποστήριξη και κυρίως τις διακηρύξεις απόλυτης αλληλεγγύης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δυστυχώς για την ίδια το πατριωτικό και κεντρώο τμήμα του ΠΑΣΟΚ εκφράζεται πλέον από τη ΝΔ. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ η παρούσα κρίση έδειξε με σαφήνεια ότι η πολιτική του το 2015 άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου στο προσφυγικό πρόβλημα, για όλη την Ευρώπη και κυρίως για την Ελλάδα. Ευτυχώς, η σημερινή κυβέρνηση φυλάει καλά τα ελληνικά σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά. Ο ελληνικός λαός στηρίζει με πρωτόγνωρο τρόπο τις ένοπλες δυνάμεις, τις δυνάμεις ασφαλείας και φυσικά την ελληνική κυβέρνηση. Οι εξαιρέσεις ελάχιστες, αλλά φωτεινές.