Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΝΘΙΜΟ: ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΤΟ ΑΠΘ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην ΓΓ Δημοσίων 'Εργων τονίζει πως ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τιμάται, κυρίως, για το θεολογικό του έργο και όχι για τις κοινωνικές του απόψεις.

Να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ζητεί, με επιστολή του προς τις πρυτανικές αρχές ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος

«Το θέμα της αναγόρευσης Ανθίμου είναι ευρύτερο», αναφέρει ο κ. Σιμόπουλος απευθυνόμενος προς το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας και τις Πρυτανικές Αρχές και προσθέτει:

«Πιστεύω πως θα υλοποιήσετε, άμεσα, την απόφασή σας να ανακηρύξετε επίτιμο διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και δεν θα υποκύψετε στη πίεση του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του».

Όπως αναφέρει, «η διαχρονική ιδεολογική τρομοκρατία από τους λεγόμενους προοδευτικούς και τους «δικαιωματιστές» προς όσους έχουν διαφορετικές με τους ίδιους απόψεις σε κοινωνικά ζητήματα, επιτέλους, πρέπει να αποκρουστεί».

«Ο Παναγιώτατος φαντάζομαι ότι τιμάται, κυρίως, για το θεολογικό του έργο και όχι για τις κοινωνικές του απόψεις, με τις οποίες μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς. Ούτε, βέβαια, τιμάται στα πλαίσια ενός συστήματος δημοσίων σχέσεων. Μάλιστα, την ίδια άποψη θα είχα, αν ετιμάτο ένας πολίτης με σημαντικό έργο σε κάποιο τομέα, ανεξάρτητα αν π.χ. ήταν οπαδός της ελεύθερης χρήσης χασίς και εναντίον των παρελάσεων, θέσεις με τις οποίες προσωπικά διαφωνώ», καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ