Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
x

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ... ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «πάρα πολύ εύπιστο» τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης «σε οτιδήποτε προέρχεται από τα αριστερά του πολιτικού φάσματος»

Από το 2013 δεν έχει αλλάξει η θέση μου ότι πρέπει να αποσπαστούν και να επανατοποθετηθούν τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, τόνισε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103,6.

Σχολιάζοντας τις κοινές δηλώσεις Γιάννη Μπουτάρη - Αλέξη Τσίπρα χθες για τον σταθμό, χαρακτήρισε «πάρα πολύ εύπιστο» τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, «σε ό,τι αφορά τη λύση που του πρότεινε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». 

«Έχει μια τάση να είναι πάρα πολύ εύπιστος σε οτιδήποτε προέρχεται από τα αριστερά του πολιτικού φάσματος», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Απεδείχθη τεσσεράμισι χρόνια μετά, από τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μπαλτάς συγκεκριμένα υπέγραψε την απόφαση της ανάδειξης των αρχαιοτήτων χωρίς να αποσπαστούν, ότι δεν έγινε τίποτα. Πέρασαν τεσσεράμισι χρόνια, απορροφήθηκαν στον σταθμό Βενιζέλου 5 εκατομμύρια ευρώ, ελάχιστο ποσό, και αυτά πήγαν για μελέτες για μετατοπίσεις των γραμμών των δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας».

«Τι μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν έγινε στον σταθμό Βενιζέλου ουσιαστικά τίποτα!», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Γιατί η άλλη λύση την οποία πρότεινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αποδέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης δεν είναι βιώσιμη, δεν προχωρά, είναι λύση-φάντασμα. Είναι σε επίπεδο προμελετών και η μελέτη που έδειξε η εφημερίδα Αυγή πριν λίγες μέρες, είναι μια προμελέτη που αφορά τον τρόπο στήριξης των αρχαιοτήτων εκεί. Όταν μετά 4,5 χρόνια μάς δείχνουν μία τέτοια προμελέτη, αυτό σημαίνει πως όχι το 2022 ή 2023 δεν θα είναι έτοιμος ο σταθμός, αλλά ούτε και το 2027».

Ο Στράτος Σιμόπουλος έκανε λόγο για πολιτική εμμονή του Γιάννη Μπουτάρη με τη μη απόσπαση των αρχαιοτήτων, μία εμμονή «που τον έκανε να δεχτεί την απόφαση των αρχαιολόγων του ΣΥΡΙΖΑ και να παγιδευτεί σε αυτήν». «Θα έχουμε μια τρύπα για αρκετό καιρό, μια τρύπα Μπουτάρη», είπε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ