Skip to main content

Πρόταση Σιμόπουλου για ανασχεδιασμό των εκδηλώσεων της 30ης Οκτωβρίου

Η δομή της γιορτής της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκη πρέπει να ανασχεδιασθεί ώστε να μην αποτελεί μονόλογο της αριστεράς, λέει ο Στράτος Σιμόπουλος

Τη δική του πρόταση για ανασχεδιασμό των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944, «ώστε να σταματήσουμε να δίνουμε τροφή στο σιωπητήριο το οποίο μας έχει επιβληθεί από την αριστερά», καταθέτει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Στράτος Σιμόπουλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ παραχαράσσοντας τα πραγματικά γεγονότα ισχυρίζονται, ότι η πόλη απελευθερώθηκε από τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ», αναφέρει ο κ. Σιμόπουλος και προσθέτει:

«Μπροστά στην αναθηματική πλάκα που αναφέρει μόνο τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ θα γίνει, μάλιστα, και σχετική τελετή».

Στην πραγματικότητα, όμως, προσθέτει, «οι Γερμανοί αποχώρησαν και μετά εισήλθαν στην πόλη οι αντιστασιακές ομάδες».

Όπως εξηγεί, στις σημερινές εκδηλώσεις δεν λαμβάνουν μέρος όλοι οι σύλλογοι που εκπροσωπούν την απελευθέρωση από τους Ναζί. «Η δομή της γιορτής πρέπει του χρόνου να ανασχεδιασθεί ώστε να μην αποτελεί μονόλογο της αριστεράς και σίγουρα να μην περιλαμβάνει την επίσημη τελετή του Δήμου μπροστά στην αναθηματική πλάκα, κληρονομιά της προηγούμενης διοίκησής του», υποστηρίζει ο ίδιος.

«Πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε τροφή στο σιωπητήριο το οποίο μας έχει επιβληθεί από την αριστερά. Μόνο έτσι η χώρα θα πάει μπροστά», καταλήγει ο Στράτος Σιμόπουλος.