Skip to main content

Σιμόπουλος για Νέα Τούμπα: Ο Μητσοτάκης τήρησε την υπόσχεση που έδωσε στη ΔΕΘ

Για μια συνέχεια μιας σειράς θετικών εξελίξεων σε θέματα άλλων υποδομών της πόλης έκανε ο βουλευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίζεται σε δήλωση του ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος μετά την εξέλιξη της έγκρισης του Προεδρικού Διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη Νέα Τούμπα.

Αναλυτικά η δήλωση Σιμόπουλου:

«Το Προεδρικό Διάταγμα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ («Νέα Τούμπα») έχει πλέον εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η υπόσχεση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ τηρείται, με την συμπερίληψη, μάλιστα, στο τελικό κείμενο και των πραγματοποιούμενων αναπλάσεων στην περιβάλλουσα περιοχή του γηπέδου.    

Η έγκριση από το ΣτΕ του Π.Δ. αποτελεί άλλη μια απόδειξη του έντονου ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη και έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς θετικών εξελίξεων σε θέματα άλλων υποδομών της πόλης (υπερυψωμένη περιφερειακή, αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, ανάπλαση ΔΕΘ, προαστιακός σιδηρόδρομος, κλπ).    

Ο ΠΑΟΚ, μπορεί πλέον να αποκτήσει ένα γήπεδο σύγχρονων προδιαγραφών, οι οποίες να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της FIFA/UEFA.    

Ταυτόχρονα, η περιοχή της Τούμπας αποκτά ένα υπερτοπικό πυρήνα αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, εστίασης και γενικότερα έναν πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος.»