Τετάρτη 12 Μαΐου 2021
x

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

«Πιστεύω ότι στη σύσκεψη της Παρασκευής θα αποφασιστεί τα καταστήματα να λειτουργήσουν κανονικά, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα», τόνισε ο βουλευτής

Στη λειτουργία της αγοράς στη Θεσσαλονίκη με click inside αναφέρθηκε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος ενώ πρότεινε στην κυβέρνηση να εξετάσει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί για το λιανεμπόριο Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης ένα πρόγραμμα αντίστοιχο με αυτό για την επανεκκίνηση της εστίασης.

Ο βουλευτής σημείωσε πως στη χθεσινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων δεν ελήφθη καμία απόφαση για τη λειτουργία της αγοράς της Θεσσαλονίκης με click inside, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του λιανεμπορίου να είναι σε απόγνωση από το παρατεταμένο lockdown. «Πιστεύω ότι στην αυριανή καθιερωμένη σύσκεψη της Παρασκευής το θέμα θα λήξει οριστικά και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, από το Σάββατο του Λαζάρου», συμπλήρωσε.

Παράλληλα. πρότεινε στην κυβέρνηση να εξετάσει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί για το λιανεμπόριο Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης ένα πρόγραμμα αντίστοιχο με αυτό για την επανεκκίνηση της εστίασης ή να δανειοδοτήσει χαμηλότοκα τις επιχειρήσεις του κλάδου απευθείας, μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πολύ αυξημένες πλέον υποχρεώσεις τους.

Επίσης, υπογράμμισε πως «σε μια προσπάθεια να αποσυμπιέσει τις συγκεντρώσεις στις πλατείες προχωρά πολύ σωστά στο προσεκτικό άνοιγμα της εστίασης. Είμαι επίσης σίγουρος ότι πολύ γρήγορα θα ενεργοποιήσει το πολύ σημαντικό πρόγραμμα επανεκκίνησης της εστίασης και το πρόγραμμα επιδότησης των παγίων δαπανών για όλους τους πληττόμενους κλάδους ώστε να διοχετεύσει και την απαιτούμενη ρευστότητα για την αρχική χρονική περίοδο λειτουργίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ