Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021
x

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

«Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να πηγαίνει πίσω από ανθρώπους που προσφάτως γέμισαν με αφίσες την Αθήνα», σημείωσε βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

Στην επικείμενη απόφαση του ΣΤΕ για τις αρχαιότητες του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης και τις απειλές από διάφορες οργανώσεις για δυναμικές αντιδράσεις αναφέρθηκε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο North 98.0 σημείωσε πως «η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ξεκινήσει την υλοποίηση της απόφασης. Την καλώ να μην κάνει βήμα πίσω. Το οφείλουμε στην πόλη. Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να πηγαίνει πίσω στο όνομα του περιβάλλοντος και του πολιτισμού και μάλιστα από ανθρώπους που προσφάτως γέμισαν με αφίσες την Αθήνα».

Ο βουλευτής συνέχισε λέγοντας πως «τους προειδοποιώ ότι η εποχή που κρατούσε όμηρο την πόλη, με ακτιβιστικές ενέργειες, μια κεντροαριστερή μειοψηφία και οι συνοδοιπόροι της στην κεντροδεξιά, ανήκει στο παρελθόν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να ακυρώνουν στην πράξη τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις». Συμπλήρωσε αναφέροντας ότι «δεν έχω σκοπό να πρωτοστατήσω σε αντίστοιχη με τη δική τους ανθρώπινη αλυσίδα, αλλά υπάρχει και η αστυνομία».

Ανέφερε ακόμη ότι με την απόφαση θα γίνει το μετρό και στη Βενιζέλου θα έχουμε ένα σταθμό- μουσείο, ενώ οι μελέτες για in-situ διατήρηση δεν είχαν υπογραφές μηχανικών και ουσιαστικά επρόκειτο για εκθέσεις ιδεών. Τέλος, κατέληξε ότι «είναι η δεύτερη φορά που το ΣΤΕ ακυρώνει παρόμοια προσφυγή. Την πρώτη την κατέθεσε ο δήμος Θεσσαλονίκης με δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ