Skip to main content

Σιμόπουλος: Η κυβέρνηση βελτιώνει τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της ΝΔ αναφέρθηκε με παρέμβασή του στη Βουλή για τα έργα που αφορούν τις υποδομές και τις συγκοινωνίες στην πόλη.

Η απόρριψη της προσφυγής ομάδων πολιτών στο ΣτΕ για τις αρχαιότητες της Βενιζέλου θα είναι σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Στράτο Σιμόπουλο η απαρχή για την κατασκευή ενός σταθμού του μετρό Θεσσαλονίκης που θα τον χαίρονται οι πολίτες.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Σιμόπουλος είπε ότι σε περίπτωση αποδοχής της προσφυγής ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδείξει ότι ότι η κυβερνητική του πρόταση είναι εφικτή και βιώσιμη. «Δεν είναι όμως. Ήταν απλώς μια πρόταση ευχολόγιο», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Σιμόπουλος μάλιστα αντιπαρέβαλε τα όσα πραγματοποιούνται σήμερα για τη γραμμή 4 του μετρό στην Αθήνα. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «πρόκειται για έργο το οποίο προετοιμάσθηκε από τις κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά, με υποβολή μάλιστα και φακέλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωρίμασε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά συμβασιοποιείται από τη σημερινή κυβέρνηση και την παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Χαιρετίζω τη διαδικασία των πρόδρομων εργασιών, διότι έτσι θα αποφύγουμε υπέρογκες δαπάνες όπως στο Μετρό Θεσσαλονίκης, στο οποίο δαπανήθηκαν έως σήμερα 135 εκ. ευρώ. Ούτε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή του Τουταγχαμών να είχαμε ανακαλύψει».

Αναφερόμενος στα ζητήματα της Εγνατίας Οδού, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά πως «και εκεί δεν βλέπω σημαντική διαφωνία για τα διόδια. Ούτως ή άλλως η συμφωνία με τους θεσμούς που πέτυχε ο υπουργός είναι πολύ καλύτερη από την ΚΥΑ Τσακαλώτου-Σπίρτζη. Δεν θέλω επίσης να αναφερθώ στα λάθη χειρισμών της προηγούμενης διοίκησης της Εγνατίας και του Υπουργείου όσον αφορά στο ηλεκτρονικό διόδιο. Η σύμβαση προχωρά, πρέπει όμως να συνδυαστεί με το αναλογικό διόδιο και τις κάρτες πολλαπλών διαδρομών ώστε να υπάρξει σημαντική μείωση στο κόστος μετακίνησης των καθημερινών χρηστών».

«Η Εγνατία Οδός ΑΕ μπαίνει σήμερα σε μια φάση ανάπτυξης. Το υπουργείο εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων 400 εκ. ευρώ για το έργο οδικής ασφάλειας που θα εκτελέσει η εταιρεία σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα η εταιρεία αναλαμβάνει το κατασκευαστικό τμήμα του έργου της Δίκαιης Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία. Μπορεί ταυτόχρονα να αναλάβει και την δημιουργία του Μητρώου Υποδομών μια ήδη νομοθετημένη κυβερνητική λειτουργία», τόνισε ο κ. Σιμόπουλος.

«Από την εποχή της συνεχούς συρρίκνωσης περνάει στη δυναμική ανάκαμψη. Πρέπει όλοι να τη στηρίξουμε. Τέλος δεν κατανοώ του υψηλούς τόνους του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα στις μεταφορές λόγω κακοκαιρίας. Του θυμίζω ότι σε πολύ μικρότερη έντασης κακοκαιρία πριν 2-3 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, η τότε διοίκηση του ΟΑΣΘ, την οποία πολύ καλά γνωρίζει, κατάφερε να μην κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του οργανισμού. Η κυβέρνηση βελτιώνει συνέχεια την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η προσπάθεια συνεχίζεται όμως», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.