Skip to main content

Σιμόπουλος: Ολόκληρο το Μετρό και με Καλαμαριά μέσα στο 2023

Ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση ότι δεν έλεγε την αλήθεια για τη λειτουργία του μετρό.

Το μετρό δεν θα παραδοθεί τμηματικά, αλλά στο σύνολο του, δηλαδή και με τον σταθμό της Βενιζέλου σε λειτουργία και την επέκταση προς Καλαμαριά, μέσα στο 2023, δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, Στράτος Σιμόπουλος, μιλώντας στον Focus fm, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβώς τον μήνα.

Ακόμη, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν έλεγε όλη την αλήθεια για την πρόοδο του έργου και τέλος ότι γίνεται προσπάθεια «εργαλειοποίησης» του πολιτισμού.

Όπως είπε από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό. Τόνισε ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν έλεγε την αλήθεια ότι το 2019 θα αρχίσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια και το 2020 θα έχουμε κανονική λειτουργία του μετρό, χωρίς το σταθμό της Βενιζέλου. Θα λειτουργούσε, είπε, στα τέλη του 2022. Τώρα θα είμαστε έτοιμοι λίγους μήνες αργότερα και με τον σταθμό της Βενιζέλου.

O κ. Ταχιάος ρωτήθηκε επίσης, αν θα διατηρήσει τη θέση του δημοτικού συμβούλου στον δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την ανάληψη καθηκόντων προέδρου της Αττικό Μετρό. Επιφυλάχθηκε να απαντήσει, τονίζοντας ότι θα κριθεί ανάλογα με τις υποχρεώσεις του. Συμπλήρωσε ότι θα υπηρετήσει τους Θεσσαλονικείς με την ολοκλήρωση του έργου του μετρό.