Skip to main content

Σιμόπουλος για Βαρνάβα: Η προσπάθεια των αρνητών σιγά-σιγά θα ξεφτίσει

Παρών στο επεισόδιο με αντιεμβολιαστή ο βουλευτής: «Ήταν η πρώτη φορά που ο αστυνομικός μου χρειάστηκε να έρθει κοντά μου, φοβούμενος ότι θα τις φάω»

Τις αντιδράσεις μετά την αναφορά του Μητροπολίτη Νεαπολέως και Στραυρουπόλεως Βαρνάβα στα οφέλη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια κηρύγματός του εχθές το βράδυ στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην Ευκαρπία, στη δυτική Θεσσαλονίκη σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, σημειώνοντας πως ήταν και ο ίδιος παρών στο περιστατικό.

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη:Επεισόδιο με αντιεμβολιαστή σε κήρυγμα του Μητροπολίτη Βαρνάβα (vid)

Αρχικά, ο βουλευτής σχολιάζει πως όπως φαίνονται οι εικόνες, από αριστερά είναι ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, και από δεξιά του είναι ο ίδιος. «Απλώς με κρύβουν οι παπάδες. Ήταν η πρώτη φορά που ο αστυνομικός μου χρειάστηκε να έρθει κοντά μου, φοβούμενος ότι θα τις φάω», τονίζει ο κ. Σιμόπουλος.

«Ήταν ένα επεισόδιο, το οποίο βέβαια είναι μεμονωμένο», τονίζει ο κ. Σιμόπουλος και εξηγεί πως ο συγκεκριμένος κύριος ήταν εκεί από την αρχή της λειτουργίας του εσπερινού και παρακολουθούσε, μάλιστα, με κατάνυξη. «Ήξερε όμως ότι στο τέλος θα μιλήσει ο ιεράρχης για το θέμα του εμβολιασμού. Με λίγα λόγια του την είχε στημένη και πετάχτηκε. Ήταν η συντριπτική μειοψηφία από το εκκλησίασμα. Οι μειοψηφίες συνήθως φωνάζουν. Βέβαια, έμαθα ότι την επόμενη μέρα, στην λειτουργία την πανηγυρική ανήμερα, πήγε πάλι στην εκκλησία και ήταν μια χαρά. Δηλαδή ουσιαστικά ζήτησε συγγνώμη. Θεωρώ ότι ήταν ένας άνθρωπος, που για κάποιο λόγο είχε «γκάζια» εκείνη την μέρα και μάλιστα καταφέρθηκε εναντίον ενός δεσπότη, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο ποίμνιο του και κοινωνικά. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι συνέχεια στην Αθήνα, ασχολείται με τα κοινωνικά προβλήματα και προωθεί μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση πάρα πολλά θέματα. Εκείνο που έχω, επίσης, να πω είναι ότι δεν είναι ο μόνος ιεράρχης που λέει συνεχώς ότι δεν είναι θέμα εκκλησιαστικής πίστης ο εμβολιασμός, αλλά ιατρικό», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Σιμόπουλος αναφέρει πως ξέρει εκκλησιαστικές οργανώσεις που λειτουργούν ως κοινόβια και δεν επιτρέπουν ούτε τους βουλευτές, λόγω του κορωνοϊού, να τους επισκεφθούν ενώ εκεί έχουν εμβολιαστεί οι πάντες. «Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ακόμη και ο μητροπολίτης Ιουστίνος. Προχτές είχαμε τη λειτουργία του Αγίου Παντελεήμωνος, όπου ανέφερε τα ίδια θέματα. Μέσα στην εκκλησία ήταν λίγοι άνθρωποι. Οι περισσότεροι ήταν έξω. Θεωρώ ότι το γεγονός στην Ευκαρπία αποτέλεσε μία έξαρση. Επειδή παρακολουθώ λειτουργίες, ήταν ένα μεμονωμένο φαινόμενο, το οποίο ο μητροπολίτης το αντιμετώπισε με ηρεμία, συνέχισε το λόγο του, λειτουργικά και εκκλησιαστικά», σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ.

«Θεωρώ ότι όποιοι πιστεύουμε στον εμβολιασμό πρέπει να είμαστε ήρεμοι, να πείθουμε, κυρίως να πείθουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει και υποχρεωτικότητα σε ειδικές κατηγορίες», υπογραμμίζει ο ίδιος.

«Η πορεία των αρνητών στη Θεσσαλονίκη είχε μεγαλύτερο όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη στην Πάτρα. Δεν είναι, όμως, κάτι σημαντικό, αν και υπάρχει ως φαινόμενο μέσα στην κοινωνία. Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι υπάρχει μια παγκόσμια συνομωσία. Υπάρχουν, όμως, άνθρωποι, που βρίσκονται και δίπλα μου, οι οποίοι φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, αλλά προσέχουν πάρα πολύ, είναι ουσιαστικά μέσα σε μία γυάλα. Πιστεύουν ότι υπάρχει ο κορωνοϊός, αλλά φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο. Αυτούς πρέπει να πείσουμε. Για τους αρνητές, οι οποίοι ιδεολογικοποιούν το θέμα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αλλά πιστεύω ότι σιγά – σιγά η προσπάθειά τους θα ξεφτίσει», καταλήγει ο βουλευτής της ΝΔ.