Skip to main content

Σιμόπουλος κατά Κραουνάκη: Να μην ανταμείβουμε τους υβριστές μας

Ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει την αντίθεσή του να παραστεί σε εκδήλωση του καλλιτέχνη, τον οποίο χαρακτηρίζει «υβριστή της Νέας Δημοκρατίας».

Επίθεση κατά του καλλιτέχνη Σταμάτη Κραουνάκη με αφορμή την εμφάνισή του σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 23 Οκτωβρίου εξαπέλυσε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος.

Ο κ. Σιμόπουλος, παραθέτοντας κάποιες εκφράσεις από δηλώσεις του καλλιτέχνη, τον χαρακτηρίζει «υβριστή της Νέας Δημοκρατίας, των προέδρων και των στελεχών της» και τονίζει πως αρνείται να παραστεί σε εκδηλώσεις ανθρώπων που «ανεξάρτητα από την καλλιτεχνική τους αξία, συμπεριφέρονται σαν "πορωμένα κομματόσκυλα" και πάντα απέναντι στη παράταξη μας. Επιτέλους, πρέπει να αντιδράσουμε και αφενός να μην συνεχίζουμε να ανταμείβουμε τους χυδαιολόγους υβριστές μας και αφετέρου να τους συμπεριφερόμαστε και με πολιτικούς όρους» σημειώνει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ:

ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΤΑΜΕΙΒΟΥΜΕ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ.

Έρχεται στις 23 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ο τραγουδοποιός Σταμάτης Κραουνάκης (Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας https://www.facebook.com/events/841945579540579/).

Ναι έρχεται ο υβριστής της Νέας Δημοκρατίας ,των προέδρων και των στελεχών της. Προσοχή, όχι ο σκληρός κριτής ή ο ιδεολογικός αντίπαλος, αλλά ο «τύφλα να ‘χει ο Λαζόπουλος» (καθόλου περίεργο να τον δούμε και αυτόν σε λίγο καιρό).

Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένα μαργαριτάρια του κ.Κραουνάκη, τα οποία σημειωτέον συνεχίζονται και μετά τις πρόσφατες εκλογές:

- Από το enikos.gr (02/12/2014) , https://www.enikos.gr/politics/281429/polemos-nd-syriza-gia-ton-kraounaki «Πόσα χρόνια μιλάνε οι Βορειοελλαδίτες ελληνικά; Εκατό; Μιλάγανε βουλγάρικα πριν τις απελευθερώσεις. Σου λένε δεν καταλάβαιναν την Ελληνική πάνω από τη Λαμία».

- Από το Documento διασκευή του για τον κ.Μητσοτάκη. Ντρέπομαι να γράψω έστω και λίγες λέξεις ( 04/09/2018 ), https://www.documentonews.gr/article/h-epikh-diaskeyh-kraoynakh-gia-ton-mhtsotakh-hxhtiko

- Από το inotos.gr (30/08/2019) https://www.inotos.gr/synentefxis/st-kraoynakis-to-40-tis-nd-itan-mia-kivdili-aisthisi/

«Το 40% της ΝΔ ήταν μια κίβδηλη αίσθηση. Τους έχει μπει το …τσιβί να τα κάνουν όλα γρήγορα για να προλάβουν να περάσουν θέματα, όπως η Νοβάρτις»

Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλά άλλα παραδείγματα.

Ποιο το νόημα όμως;

Προσωπικά αρνούμαι να στηρίξω με τη παρουσίαση μου ανθρώπους που,ανεξάρτητα από τη καλλιτεχνική τους αξία, συμπεριφέρονται σαν «πορωμένα κομματόσκυλα» και πάντα απέναντι στη παράταξη μας.Επιτέλους, πρέπει να αντιδράσουμε και αφενός να μην συνεχίζουμε να ανταμείβουμε τους χυδαιολόγους υβριστές μας και αφετέρου να τους συμπεριφερόμαστε και με πολιτικούς όρους.Οι ίδιοι το επιλέγουν άλλωστε ,παρά τις δικαιολογίες ορισμένων περί πολιτικής σάτιρας.