Skip to main content

Σιμόπουλος: Στο ίδιο έργο θεατές με τις κυβερνητικές Αττικό Μετρό-ΟΣΕΘ

Πώς σχολιάζει ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, τη συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο φορείς

Αιχμές κατά της Αττικό Μετρό και του ΟΣΕΘ, μετά τη μεταξύ τους υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας χθες, αφήνει ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, χαρακτηρίζοντάς τες «κυβερνητικές».

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, την οποία τιτλοφορεί «Με τις κυβερνητικές Αττικό Μετρό και ΟΣΕΘ στο ίδιο έργο θεατές», ο κ. Σιμόπουλος υπενθυμίζει: «Το 2016 η Αττικό Μετρό, το Υπουργείο Υποδομών και ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την εξεύρεση λύσης ώστε να διατηρηθούν in situ οι αρχαιότητες στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό. Ακόμη, βέβαια, λύση δεν βρέθηκε».

«Χθες», προσθέτει ο πρώην ΓΓΔΕ, «ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) με αρμοδιότητα τον συγκοινωνιακό σχεδιασμό και την εποπτεία του συνόλου του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης(!), υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την "Αττικό Μετρό Α.Ε."».

«Αμφιβάλλει κανείς για την τύχη και αυτής της συνεργασίας;», διερωτάται, για να δώσει ο ίδιος απάντηση: «Προσωπικά όχι, και μαζί μου οι χιλιάδες πολίτες που στηρίζουν τις μετακινήσεις τους στον ΟΑΣΘ, αλλά και όσοι πιστεύουν ότι θα έχουμε σταθμό Βενιζέλου στο Μετρό».

«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι φιέστες και φωτογραφίες», καταλήγει ο Στρ. Σιμόπουλος.