Skip to main content

Σιμόπουλος: Στόχος του Τσίπρα οι εκλογές μετά τον Μάιο

Ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός επιδιώκει να αναδείξει στελέχη της γενιάς του, για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρόβλεψη ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ως στόχο να διεξαχθούν οι εκλογές μετά τον Μάιο εξέφρασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.

Ο κ. Σιμόπουλος τόνισε ότι τον πρωθυπουργό τον ενδιαφέρει «η δική του πολιτική επόμενη μέρα» και όχι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτίμησε πως επιδιώκει να αναδείξει στελέχη της γενιάς του, προκειμένου να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Θα διακινδυνεύσω μία πρόβλεψη την οποία αρχικά υιοθέτησα μετά τις επιλογές του κ.Τσίπρα για τις υποψηφιότητες των αυτοδιοικητικών εκλογών και σιγά-σιγά μετατρέπεται σε πεποίθηση.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι με κάθε τρόπο ο κ. Τσίπρας επιδιώκει οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν μετά τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, ίσως ακόμη και τον Ιούνιο. Τον ενδιαφέρει η δική του πολιτική επόμενη μέρα, όχι του ΣΥΡΙΖΑ και σε καμία περίπτωση της χώρας.

Γνωρίζοντας ότι θα χάσει θέλει πρώτα να αναδείξει σε όλη την Ελλάδα αρκετά στελέχη της δικής του γενιάς, είτε στις πρώτες εκλογές π.χ Ηλιόπουλος, Νοτοπούλου (δεν θα εκλεγούν αλλά θα αποκτήσουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα) είτε σε κυβερνητικές θέσεις π.χ Χατζηγεωργίου, Καλογήρου, Μωραΐτης και Τόλκας.

Επόμενη του κίνηση θα είναι η τοποθέτησή τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μεγάλες πιθανότητες εκλογής. Θα δημιουργήσει έτσι μία σκληρή και ευάριθμη δική του ομάδα βουλευτών, χωρίς τα βαρίδια των διαφόρων συνιστωσών. Το ίδιο θα επιχειρήσει και σε επίπεδο ευρωψηφοδελτίου, όπου όμως εκεί θα επιδιώξει μία περισσότερο κεντροαριστερή στελέχωση.

Μία πρόβλεψη κάνω..