Skip to main content

Σιμόπουλος: Θετική ανταπόκριση Γεωργιάδη για την υλοποίηση ΕΠΕ στο Καλοχώρι

Ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει πως ο υπουργός ανταποκρίθηκε στο αίτημα να ξεκινήσει η διαδικασία εξυγίανσης του επιχειρηματικού πάρκου Καλοχωρίου.

Θετικά ανταποκρίθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ερώτημα του βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Στράτου Σιμόπουλου για την υλοποίηση Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης (ΕΠΕ) στην περιοχή Καλοχωρίου – οδού Πόντου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σήμερα στη συζήτηση του νομοσχεδίου "Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υποδομών και Μεταφορών, ρυθμίσεις για τη μεταφορά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας των αρμοδιοτήτων για τα εμπορικά σήματα και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης", ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανταποκρίθηκε στο αίτημα-πρόσκλησή του κ. Στράτου Σιμόπουλου να ξεκινήσει η διαδικασία εξυγίανσης του επιχειρηματικού πάρκου Καλοχωρίου- Οδού Πόντου στη Θεσσαλονίκη στα πρότυπα του επιχειρηματικού πάρκου των Οινοφύτων.

Παράλληλα ο κ. Σιμόπουλος κατέθεσε και σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της υλοποίησης της προσπάθειας.

Αναλυτικά η ερώτηση του Στράτου Σιμόπουλου:

«Με το Νομοσχέδιο «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υποδομών και Μεταφορών, ρυθμίσεις για τη μεταφορά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας των αρμοδιοτήτων για τα εμπορικά σήματα και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης» και συγκεκριμένα με το ‘Αρθρο 32, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων νομοθετεί και θέτει στο τελικό στάδιο τις παρεμβάσεις για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης της περιοχής των Οινοφύτων.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

Σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να ξεκινήσει ανάλογη προσπάθεια εξυγίανσης της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης στην περιοχή Καλοχωρίου – οδού Πόντου στη Θεσσαλονίκη, και μετατροπής της σε Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης».