Skip to main content

Σιμόπουλος: Το μετρό Θεσσαλονίκης παύει να είναι ανέκδοτο

Μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως μία μειοψηφία της πόλης προσπαθεί να σταματήσει την προσωρινή απόσπαση.

«Μια μειοψηφία της πόλης δίνοντας μάχη οπισθοφυλακών προσπαθεί να σταματήσει την προσωρινή απόσπαση των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου ώστε να κατασκευασθεί ο σταθμός και μετά να επανατοποθετηθούν ώστε να έχουμε εκεί ένα σταθμό-μουσείο» τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, αναφερόμενος στις αντιδράσεις για την απόσπαση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε, «στηρίζονται και σε πρόσφατη δημοσκόπηση που έδειξε ότι το 62% των Θεσσαλονικέων προκρίνει την παραμονή in situ, ενώ το 70% θεωρεί το μετρό ως έργο προτεραιότητας για την πόλη. Τονίζω, όμως, ότι δεν υπάρχει τεχνική λύση κατασκευής του σταθμού με τις αρχαιότητες να παραμένουν in situ» πρόσθεσε και μεταξύ άλλων είπε: «Ό,τι παρουσιάσθηκε από την προηγούμενη διοίκηση της Αττικό Μετρό ήταν απλώς εκθέσεις ιδεών, χωρίς μηχανικοί με την υπογραφή τους να παίρνουν επίσημα την ευθύνη μελέτης και κατασκευής».