Skip to main content

Σιμόπουλος: Τρία ερωτήματα προς Σπίρτζη για κτηριακά της Θεσσαλονίκης

Τα ερωτήματα αφορούν κτήρια της ΓΓΔΕ και την κάλυψη των κενών θέσεων του νέου οργανογράμματος,καθώς και την υλοποίηση του ΣΔΙΤ για τα σχολεία.

Ερωτήματα που αφορούν τρία ζητήματα της Θεσσαλονίκης θέτει προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων, κ. Στράτος Σιμόπουλος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «την ώρα που ακόμη και μνημεία εκχωρούνται για αξιοποίηση στο Υπερταμείο από την κυβέρνηση, το υπουργείο υποδομών και μεταφορών συνεχίζει να δίνει 25.000 τον μήνα για να στεγάσει σε τρία κτήρια τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων (ΓΓΔΕ) στη Θεσσαλονίκη. Σημειωτέον ότι η δυναμικότητά της αριθμεί πλέον μόνο 70 άτομα, που με τη σημερινή κατάσταση στην αγορά άνετα θα μπορούσαν να στεγασθούν το πολύ με 3.000 ευρώ τον μήνα σε ένα ενιαίο χώρο ή ακόμη καλύτερα, χωρίς κόστος, σε ένα κενό κρατικό κτήριο».

«Γνωρίζει ο υπουργός τι συμβαίνει; Αν ναι, γιατί δεν παρεμβαίνει; Αν όχι, τον προτρέπουμε να αρχίσει από τα ενοίκια τις περικοπές των δαπανών στο υπουργείο του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σιμόπουλος.

Παράλληλα, διερωτάται αν είναι αλήθεια ότι το υπουργείο, «αναγνωρίζοντας έμμεσα αλλά ουσιαστικά, πως η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε με τη σημερινή της διοίκηση δεν μπορεί να παράξει έργο, ανέθεσε στη διεύθυνση "Κτιριακών Έργων" της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων την υλοποίηση του ΣΔΙΤ για τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη;».

«Αν ναι» τονίζει, «θα απαντήσει τι θα γίνει με τους περίπου 200 συμβασιούχους που επαναπροσέλαβε η εταιρεία;».

Τέλος, καταλήγει η ανακοίνωσή του, «τι θα γίνει με την κάλυψη των κενών θέσεων του νέου οργανογράμματος, που δημιούργησε η κυβέρνησή του καταργώντας το προηγούμενο; Γνωρίζει ότι ορισμένες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ είναι ακέφαλες και υπολειτουργούν;».