Skip to main content

Σιμόπουλος:Η αξιοποίηση του Τατοΐου πρέπει να περιλαμβάνει και το Παλατάκι στη Θεσσαλονίκη

Ο βουλευτής σημειώνει πως το Παλατάκι βρίσκεται σε κακή κατάσταση και καλεί τους αρμόδιους φορείς να συνεργαστούν για την ανακαίνισή του.

Την ανάγκη ανακαίνισης του Κυβερνείου, γνωστού και ως Παλατάκι, που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος σε ανοικτή επιστολή προς τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και τον δήμο Καλαμαριάς.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι είναι απαραίτητο να συντονιστούν οι ενέργειες όλων των φορέων προκειμένου να ενταχθεί το Παλατάκι, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση, στην προγραμματισμένη δράση αξιοποίησης του κτήματος της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας στο Τατόι, για την οποία θα διατεθούν 75 εκ. ευρώ. 

Στην επιστολή του αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε στη Σκωτία το DumfrisHouse, το κτήμα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, για να συνομιλήσει με το διάδοχο του θρόνου Πρίγκιπα Κάρολο και να δει από κοντά τον τρόπο αξιοποίησης του κτήματος.

Η κίνηση του αυτή εντάσσεται στην προγραμματισμένη κυβερνητική δράση αξιοποίησης του κτήματος της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας στο Τατόι, για την οποία θα διατεθούν 75 εκ. ευρώ.

Όλοι οι θεσμικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και όσοι έχουμε θεσμικό ρόλο οφείλουμε να συντονίσουμε τις ενέργειες μας και να διεκδικήσουμε την ένταξη στην όλη δράση την ανακαίνιση του Κυβερνείου, του επονομαζόμενου και «Παλατάκι» που πλέον ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και κυριολεκτικά «ρημάζει».