Skip to main content

Συμπληρωματική notam: Παράταση για τους επιβάτες και από Τσεχία

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε νέα συμπληρωματική notam για όσους τουρίστες εισέρχονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Νέα συμπληρωματική notam εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σε συνέχεια αυτών που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, η οποία προβλέπει την παράταση έως τις 12 Οκτωβρίου 2020 τα μεσάνυχτα της αεροπορικής οδηγίας που αφορά τους επιβάτες από την Τσεχία.

Ειδικότερα, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 επεκτείνεται η notam που προβλέπει ότι όσοι επιβάτες ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από την Δημοκρατία της Τσεχίας θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/  πριν την άφιξη στην Ελλάδα, ενώ δειγματοληπτικά τεστ θα γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.