Skip to main content

Σύμβαση για τη διασύνδεση της 5ης μονάδας Πτολεμαΐδας με την τηλεθέρμανση

Η νέα μονάδα της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα V», με την έναρξη της εμπορικής της λειτουργίας θα τροφοδοτεί την Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας με θερμότητα ισχύος 140 MW

Στην υπογραφή της σύμβασης για τη δημιουργία έργων υποδομής της διασύνδεσης της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με τη νέα μονάδα της ΔΕΗ, που βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, προχώρησαν ο δήμος Εορδαίας, η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης (Δ.Ε.ΤΗ.Π) και η ΔΕΗ.

Η νέα μονάδα της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα V», με την έναρξη της εμπορικής της λειτουργίας θα τροφοδοτεί την Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας με θερμότητα ισχύος 140 MW. Ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς επισημαίνει ότι «η τροφοδοσία της Τηλεθέρμανσης με θερμό ατμό προσθέτει αξία και βελτιώνει ακόμα περισσότερο τις ενεργειακές και περιβαλλοντικές επιδόσεις της μονάδας “ Πτολεμαΐδα V”».

Σαράντα χιλιάδες καταναλωτές θα επωφελούνται από την παροχή καθαρής, χαμηλού κόστους θερμότητας, που θα παράγεται στην «καρδιά» του εργοστασίου της νέας μονάδας της ΔΕΗ, ενώ η ίδια γραμμή διασύνδεσης θα εξυπηρετεί στο άμεσο μέλλον τόσο τον Δήμο Αμυνταίου όσο και τον Δήμο Κοζάνης ως μονάδα αιχμής (πρόσθετο φορτίο).

Το έργο, προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και βρίσκεται στο στάδιο υποβολής προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ