Skip to main content

Σύμβαση ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και υπουργείου Ναυτιλίας για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Το υπουργείο Ναυτιλίας υπέγραψε σήμερα προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση έργου ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με το ΙΜΕΤ και το ΕΚΕΤΑ.

Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Μελέτη Αναμόρφωσης Συστήματος Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών» υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Η εναρκτήρια συνάντηση της συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Ναυτιλίας και ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ έγινε σε ειδική σύσκεψη παρουσία του υπουργού Ιωάννη Πλακιωτάκη και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελου Κυριαζόπουλου. Από πλευράς ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του ΕΚΕΤΑ και διευθυντής του ΙΜΕΤ Ευάγγελος Μπεκιάρης και η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιώς και διευθύντρια του Τομέα Ναυτιλίας, Οικονομικών και Περιβαλλοντικών θεμάτων Μεταφορών του ΙΜΕΤ Μαρία Μποϊλέ, που είναι η επιστημονική υπεύθυνη της μελέτης.

Πεδίο εφαρμογής της μελέτης αποτελεί η δημόσια πολιτική για τις θαλάσσιες μεταφορές που συνδέονται με το σχεδιασμό, την παρακολούθηση και αξιολόγηση των άγονων γραμμών.

Στόχος της μελέτης είναι, μεταξύ άλλων η απλούστευση διαδικασιών για την έγκριση και επιδότηση ακτοπλοϊκών δρομολογίων, η αναβάθμιση της ποιότητας υπηρεσιών και ο σχεδιασμός διαδικασιών συστήματος ανακοινώσεων - ενημερώσεων προς τους ενδιαφερόμενους σε σχέση με την ακτοπλοϊκή μεταφορά επιβατών και φορτίων.