Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΥΑΘ: ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οι συμβασιούχοι σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως στην προσπάθεια της διοίκησης να τους «εκδιώξει» είχε αρωγό το σωματείο εργαζομένων.

Πυρά κατά της διοίκησης και του Σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ εξαπολύουν με ανακοίνωσή τους οι απολυμένοι συμβασιούχοι της εταιρείας, που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία σήμερα έξω από το κτήριο, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Οι συμβασιούχοι κάνουν λόγο για υποκρισία, καταγγέλλοντας πως από τη μία πλευρά η διοίκηση «χρησιμοποίησε κάθε αθέμιτο μέσο για να τους εκδιώξει» και από την άλλη το σωματείο  πως «αφού εκδίωξε τους εργαζόμενους συμβασιούχους από το μαγαζάκι που έχει στήσει εντός της εταιρείας, κατηγορεί τη Διοίκηση για εργολαβοποίηση».Αναλυτικά η ανακοίνωση των συμβασιούχων:

"Η παρουσία μας στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ έχει ως στόχο να αναδείξει για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της ανεργίας των συμβασιούχων της Εταιρείας. Θέλουμε να ενημερώσουμε τους μετόχους ότι η παρούσα Διοίκηση, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι αριστερή και φιλολαϊκή, χρησιμοποίησε κάθε αθέμιτο μέσο (λέγοντας ψέματα ακόμη και στα υπομνήματα που κατατέθηκαν στα δικαστήρια) προκειμένου να εκδιώξει τους συμβασιούχους της Εταιρείας. Στην προσπάθειά της αυτή είχε αρωγό τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων, το οποίο αποτελεί το μοναδικό Σωματείο που στράφηκε ανοιχτά ενάντια σε εργαζομένους και επί σειρά πολλών ετών συναδέρφους.

Το πλέον λυπηρό είναι ότι σήμερα το Σωματείο, αφού εκδίωξε τους εργαζόμενους συμβασιούχους από το μαγαζάκι που έχει στήσει εντός της Εταιρείας, κατηγορεί τη Διοίκηση για εργολαβοποίηση. Εργολαβοποίηση που προήλθε από την ανάγκη να καλυφθεί το μεγάλο κενό που άφησαν πίσω τους οι συμβασιούχοι. Η υποκρισία των διοίκησεων Εταιρείας και Σωματείου δεν έχει προηγούμενο."
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ