Skip to main content

Συμβολική κατάληψη φοιτητών στην πρυτανεία ΑΠΘ - «Το ν/σ θα μείνει στα χαρτιά»

Οι φοιτητές σημειώνουν πως «το νέο νομοσχέδιο δεν συμβαδίζει σε καμία περίπτωση με τις πάγιες ανάγκες τους για ολόπλευρη μόρφωση».

Σε κατάληψη της πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενόψει της έκτακτης συνόδου των πρυτάνεων προχώρησαν σήμερα μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Οι φοιτητές σημειώνουν πως «το νέο νομοσχέδιο δεν συμβαδίζει σε καμία περίπτωση με τις πάγιες ανάγκες τους για ολόπλευρη μόρφωση και σπουδές» και καταδικάζουν «την ένταση της καταστολής, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας που στόχο έχει να προκαλέσει "σιγή νεκροταφείου", να καλλιεργήσει τον συμβιβασμό και τη συναίνεση».



Με τη συμβολική κατάληψη οι φοιτητές διεκδικούν παράλληλα όλα τα κατάλληλα μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές και να επιστρέψουν στα πανεπιστήμιά τους.

«Κλιμακώνουμε τη δραστηριότητά μας με το συλλαλλητήριο της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου στις 17.30 στο άγαλμα Βενιζέλου σε αγωνιστική συμπόρευση με τα εργατικά σωματεία της πόλης» προσθέτουν σε ανακοίνωση και καταλήγουν: «Το νέο νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».