Skip to main content

«Πόλη Ανάποδα»: Χώρος πολιτισμού τα Ηλύσια, όχι σούπερ μάρκετ

Η δημοτική κίνηση πραγματοποίησε συμβολική προβολή ταινίας έξω από τον πρώην κινηματογράφο «Ηλύσια» ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Συμβολική προβολή ταινίας μικρού μήκους στον πρώην κινηματογράφο «Ηλύσια» πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα μέλη της δημοτικής κίνησης «Η πόλη ανάποδα» ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση μετατροπής του διατηρητέου κτηρίου σε σούπερ μάρκετ.

Έπειτα από κάλεσμα της παράταξης με στόχο «την επανοικειοποίηση του ιστορικού διατηρητέου» μέλη και πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο και παρακολούθησαν την ταινία «Interview» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουγιούκα και σενάριο Αθηνάς Μπαλή.



Όπως ανέφερε και σχετική ανακοίνωση του σχήματος, «με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να γνωμοδοτούν οι διάφοροι ιθύνοντες και παράγοντες της πόλης για το ζήτημα της μετατροπής του γνωστού ιστορικού διατηρητέου "Ηλύσια", το οποίο παλιότερα υπήρξε ένας από τους εμβληματικούς κινηματογράφους της πόλης, σε σουπερμάρκετ. Η έκκληση του Μπουτάρη "να μην μπλοκάρει κανείς μία επένδυση που θα φέρει δεκάδες θέσεις εργασίας", αποτελεί ένα ακόμα ενδεικτικό παράδειγμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που άσκησε ο απερχόμενος δήμαρχος κατά την θητεία του. Την πολιτική συνέχεια των μνημονίων στον Δήμο, με γνώμονα τα συμφέροντα των μεγαλο-ιδιωτών, την οποία αδημονούν να ακολουθήσουν οι επίδοξοι διάδοχοί του, (κεντρο)αριστερά και (κεντρο)δεξιά».

«Το μεσοπολεμικό αυτό κτήριο θα πρέπει να αναδειχθεί ως αυτό που πράγματι είναι: ένα τοπόσημο – σύμβολο της αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου και ένας χώρος πολιτισμού και ψυχαγωγίας» επισημαίνει η «Πόλη ανάποδα» σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.