Skip to main content

Συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου προς το αεροδρόμιο Μακεδονία (video)

Η κινητοποίηση των αγροτών από τα Πράσινα Φανάρια, οι οποίοι δηλώνουν ανυποχώρητοι, ήταν συμβολική καθώς διήρκησε μόλις μισή ώρα.

Σε αποκλεισμό της πρόσβασης των ΙΧ προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» προχώρησαν το απόγευμα αγρότες από το μπλόκο των Πράσινων Φαναριών, που ήδη έχουν «στρατοπεδεύσει» στον κόμβο του αεροδρομίου.

Η κινητοποίηση στη μοναδική παρακαμπτήριο οδό που συνδέει το αεροδρόμιο με τη Θεσσαλονίκη ήταν συμβολική- λίγο πριν τις 19.00 - καθώς διήρκησε μόλις μισή ώρα. Αρχικά, η αστυνομία προσπάθησε να τους εμποδίσει να περάσουν στη διασταύρωση, ωστόσο αυτοί κατάφεραν και προχώρησαν στο συμβολικό αποκλεισμό.

Οι αγρότες κατά την κινητοποίησή τους φώναζαν συνθήματα και τραγουδούσαν «Μακεδονία ξακουστή». Σε δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν ότι δεν θα υποχωρήσουν και θα κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.  

Από τον αποκλεισμό του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο προκλήθηκε μεγάλο μποτιλιάρισμα από αυτοκίνητα που έβγαιναν από το αεροδρόμιο. Για όση ώρα ήταν κλειστός ο κόμβος, άνθρωποι κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν, περπατώντας και σέρνοντας τις βαλίτσες τους.

Στα Πράσινα Φανάρια βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι από περιοχές της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με όλα τα τρακτερ (περίπου 100).