Skip to main content

Συμβούλιο Διατροφικής Πολιτικής συστήνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Η παρουσίασή του θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Μια καινοτομία για την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί η πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη σύσταση Συμβουλίου Διατροφικής Πολιτικής, η οποία και θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00-13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι στόχοι και οι θεματικοί άξονες του Συμβουλίου Διατροφικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα φιλοξενηθεί έκθεση βιολογικών προϊόντων με τη συμμετοχή παραγωγών της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας.

Στόχος του Συμβουλίου Διατροφικής Πολιτικής είναι να προάγει τη βιωσιμότητα του διατροφικού συστήματος, τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και τη γαστρονομία της πόλης. Η προσπάθεια υλοποιείται με τη συνεργασία τοπικών φορέων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Το Συμβούλιο Διατροφικής Πολιτικής αποτελεί ακόμη μία δημιουργική δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτούμενο έργο “Food Trails” του προγράμματος Horizon, που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με 11 ευρωπαϊκές πόλεις και με τη συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της γαστρονομίας.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα Food Trails: https://foodtrails.milanurbanfoodpolicypact.org/cities/