Skip to main content

Σύμβουλος Ερντογάν: Η απειλή μας για πλημμύρα προσφύγων στην ΕΕ έπιασε

«Τι τους είπαμε; Ότι θα ανοίξουμε τα σύνορά μας, αφήνοντας του Σύρους πρόσφυγες να ξεχυθούν στις δικές τους χώρες», «ομολόγησε» ο Μπουρχάν Κουζού

Το «μυστικό όπλο» της Τουρκίας, στη διαπραγμάτευση με την ΕΕ για την παροχή επιπλέον οικονομικής βοήθειας ύψους 3 δισ. ευρώ επί του προσφυγικού ζητήματος, αποκάλυψε με «γλαφυρό» τρόπο ένας από τους πιο έμπιστους συμβούλους του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο λόγος για τον Μπουρχάν Κουζού, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter τόνισε πως η Ευρώπη υποχώρησε την περασμένη Κυριακή, στη Σύνοδο Κορυφής, μπροστά στην ανοιχτή απειλή της Τουρκίας να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με Σύρους πρόσφυγες.

«Η ΕΕ "έπιασε" επιτέλους το μήνυμα της Τουρκίας και έβαλε το χέρι στην τσέπη. Τι τους είπαμε; Ότι θα ανοίξουμε τα σύνορά μας, αφήνοντας του Σύρους πρόσφυγες να ξεχυθούν στις δικές τους χώρες», έγραφε ο Κουζού σε ένα tweet που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Αρκετοί χρήστες των social media κατέκριναν τον σύμβουλο του Τούρκου προέδρου, λέγοντας πως είναι ανήθικο να μιλάει κανείς για τα πλήθη των προσφύγων λες και είναι κοπάδι με «μαντρωμένα ζώα», που «ξεχύνονται» προκαλώντας καταστροφές στο πέρασμά τους.