Skip to main content

Σύμβουλος Ζελένσκι: Δεν συνομιλούμε με μία Ρωσία που πιστεύει ότι κάνει πόλεμο με το ΝΑΤΟ

Ο κ. Ποντόλιακ σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο χωρών διακόπτονται έως ότου η Ρωσία εξετάσει αντικειμενικά την κατάσταση.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας διακόπτονται έως ότου η Ρωσική Ομοσπονδία είναι σε θέση να εξετάσει αντικειμενικά την κατάσταση, είπε το Σάββατο ο επικεφαλής σύμβουλος του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Μιχάιλο Ποντόλιακ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Current Time.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει επιστρέψει σε μια τέτοια πρωτότυπη, αλλά «όχι αρκετά κατανοητή ιδέα για τον κόσμο και τον ρόλο της στον κόσμο», και δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι μάχεται εναντίον της Ουκρανίας για 85 ημέρες και όχι εναντίον του ΝΑΤΟ.

«Αυτό τους εμποδίζει να αντιληφθούν επαρκώς τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων», είπε με βεβαιότητα ο κ. Ποντόλιακ.

«Το ίδιο συμβαίνει και με τις ανθρώπινες σχέσεις. Αν τα μέρη δεν ενδιαφέρονται, δεν βλέπουν αμοιβαία σημεία συζήτησης, τότε δεν θα ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν. Το ίδιο ισχύει και στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Δεν υπάρχει τίποτα για να μιλήσουμε, δεν υπάρχουν τεμνόμενες γραμμές όταν τα κόμματα είναι έτοιμα να εξηγήσουν ξεκάθαρα και αντικειμενικά, τονίζω, λογικά τα κίνητρά τους. Είναι δύσκολο να ακούς συνέχεια όταν σου λένε: “Έχεις Ναζί εκεί”», είπε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι επίσης απαραίτητο εργαλείο κατά τη διάρκεια του πολέμου. Φυσικά, είπε ο κ. Ποντόλιακ, υπάρχει μια στρατιωτική συνιστώσα, υπάρχει μια διπλωματική συνιστώσα, υπάρχει μια διαπραγματευτική συνιστώσα. Αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι μια πλατφόρμα όπου τα μέρη, πρώτον, αξιολογούν επαρκώς τον εαυτό τους και, δεύτερον, αξιολογούν επαρκώς την πορεία των εχθροπραξιών και, επιπλέον, τη θέση της χώρας τους.