Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: ΕΠΙΑΣΑΝ ΒΕΛΓΟ ΜΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ

Μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης που έφερε ο 33χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί και συσκευασίες με στερεό πετρέλαιο

Με την κατηγορία της κατασκευής και κατοχής εμπρηστικών μηχανισμών, οδηγείται στον εισαγγελέα 33χρονος Βέλγος υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της κρατικής Aσφάλειας, στην περιοχή του Παπάγου.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης που έφερε ο 33χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, αποτελούμενοι ο καθένας από 4 τεμάχια στερεού πετρελαίου και «φιδάκι», 6 πλαστικές συσκευασίες με στερεό πετρέλαιο, μία πλαστική φιάλη με εύφλεκτο υγρό, ένα φλόγιστρο υγραερίου και ένα ζευγάρι γάντια.

Στην Ασφάλεια όπου οδηγήθηκε δεν δέχθηκε να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, γι΄αυτό και κατηγορείται και για άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος Βέλγος, που διαμένει χρόνια στην Ελλάδα, είχε συλληφθεί και στο παρελθόν στο Βέλγιο για εμπρησμούς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Από την κρατική Ασφάλεια συνεχίζεται η έρευνα προκριμένου να διαπιστωθεί αν ο 33χρονος εμπλέκεται σε έκνομες ενέργειες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ