Skip to main content

Χαρδαλιάς: Το 66% των κρουσμάτων στο βόρειο τμήμα- Προβληματισμός για 6 περιοχές

Προβληματισμό για το επιδημιολογικό φορτίο στις Π.Ε Δράμας, Ξάνθης, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας, Ημαθίας εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Τη γεωργαφική κατανομή των ενεργών κρουσμάτων παρουσίασε αναλυτικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας τη σημασία τήρησης των μέτρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα είναι 16.617, εκ των οποίων τα τα 7.031, δηλαδή ποσοστό 42,3%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 3.267, δηλαδή ποσοστό 19,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια της Αττικής, 1.777, δηλαδή 10,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 1.590, δηλαδή 9,6%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και 632, 3,8%, στη Δυτική Μακεδονία.

Το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρες. Ειδικότερα, σημείωσε πως το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας. Περαιτέρω, επισήμανε πως η Αττική συγκεντρώνει το 17,9% των ενεργών κρουσμάτων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε έξι περιοχές που δεν παρουσιάζεται μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, με τον κύριο όγκο των νέων περιπτώσεων να μετατοπίζεται από τις πόλεις, στα χωριά.

«Προβληματισμός υπάρχει για Ξάνθη, Πέλλα, Δράμα, Φλώρινα, Πιερία και Ημαθία. Γι' αυτό είχαμε τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, σε αυτές τις περιοχές το επιδημιολογικό φορτίο δεν υποχωρεί και παρουσιάζουν σταθερό αριθμό κρουσμάτων και δεν μειώνονται, σε αντίθεση με άλλες περιοχές.

«Ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές, τα κρούσματα μετατοπίζονται στα χωριά. Κάνουμε σύσταση για την αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης, ενώ αναμένεται περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων».

Επίσης, σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Μαγνησία, Χαλκιδική, Κιλκίς, Καρδίτσα, Σέρρες, Τρίκαλα και Καβάλα εξακολουθεί να παρουσιάζεται υψηλό φορτίο.

Έστειλε μήνυμα ότι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να διεξάγονται και ζήτησε να εφαρμόζονται με προσήλωση τα μέτρα προστασίας.