Skip to main content

Κορωνοϊός:Συναγερμός για την έκρηξη κρουσμάτων - Υπό εξέταση νεά μέτρα

Τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι προτάσεις για αναχαίτιση της επιδημίας θα τεθούν στη σημερινή σύσκεψη των Λοιμωξιολόγων με την κυβέρνηση

Συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα μετά το τελευταίο αρνητικό ρεκόρ του κορωνοϊού στη χώρα μας και τα 372 κρούσματα, με τη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων να φαίνεται όλο και πιο πιθανή.

Διαβάστε - Αύξηση-σοκ στα κρούσματα κορωνοϊού - Αρνητικό ρεκόρ με 372 νέα!

Τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι προτάσεις για αναχαίτιση της επιδημίας θα τεθούν στη σημερινή διάσκεψη των Λοιμωξιολόγων με το Μέγαρο Μαξίμου, η ολοκλήρωση της οποίας πιθανόν να δρομολογήσει νέα μέτρα για τις επιβαρυμένες περιοχές.

Τα πιθανά μέτρα

Σύμφωνα με το protothema.gr, στο τραπέζι των προς εφαρμογή μέτρων έχει τεθεί η πρόταση για περιορισμό των ατόμων που θα μπορούν να συγκεντρώνονται σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και για αυστηροποίηση της χρήσης της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα ξεκαθάρισε ότι «το σενάριο για καθολική χρήση μάσκας δεν είναι στο τραπέζι».

Οι κόκκινες περιοχές

Η συρροή στη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων στα Γιαννιτσά που έχει δώσει τουλάχιστον 160 επιβεβαιωμένα κρούσματα στις περιοχές Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς και Καστοριάς, όπως και η συρροή σε βιομηχανική μονάδα ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο Αττικής από την οποία έχουν προκύψει μέχρι στιγμής 29 κρούσματα, επαναδρομολόγησαν τους ελέγχους των ειδικών για τον εντοπισμό εστιών και για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων χθες αποφασίσθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα σε τέσσερις νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε - Μέτρα αλά Χαλκιδική σε τέσσερις νομούς της Κ. Μακεδονίας-Τι θα ισχύει

Στις περιοχές αυτές, με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια τίθενται σε «κόκκινο συναγερμό» τα νοσοκομεία των νομών αυτών.

Διαβάστε - Εντολή Κικίλια για αυξημένη ετοιμότητα σε νοσοκομεία της Κ. Μακεδονίας