Skip to main content

Συναγερμός για την καθυστέρηση στις αποκρατικοποιήσεις

Οι καθυστερήσεις θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την επόμενη μέρα μεγάλων κι εμβληματικών επιχειρήσεων. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της ΔΕΗ.

Σήμα συναγερμού στέλνουν όλοι οι άμεσα κι έμμεσα εμπλεκόμενοι στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων αναφορικά με τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στην περίπτωση τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, αυτές οι καθυστερήσεις είναι που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την επόμενη μέρα μεγάλων κι εμβληματικών επιχειρήσεων. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση; Αυτή της ΔΕΗ. Την ανησυχητική πορεία της επισημαίνει πλέον ανοικτά και η Κομισιόν, συστήνοντας τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος. Την ίδια ώρα προειδοποιεί για καθυστερήσεις γενικότερα στις μεταρρυθμίσεις του τομέα της ενέργειας, αλλά και για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ και ιδίως:

1. στην Εγνατία Οδό,

2. την πώληση του 30% του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών,

3. τα περιφερειακά λιμάνια και

4. τα ΕΛ.ΠΕ

Ολοι οι εμπλεκόμενοι καλούν τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τους ρυθμούς στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η παρότρυνση; «Κάντε κάτι, άμεσα». Η κατάσταση ωστόσο είναι περίπλοκη στην Ελλάδα. Ακόμα και για τις ιδιωτικές επενδύσεις. Για παράδειγμα, αρμόδιες πηγές μας επιβεβαιώνουν ότι η νέα διαδικασία πώλησης του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου «Ερρίκος Ντυνάν» θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μετά τις εθνικές εκλογές. Άρα, η τρέχουσα διαδικασία, σιωπηρώς, κηρύσσεται άγονη. Κάτι που στην πράξη άλλωστε, ισχύει εδώ και καιρό. Μετά από όλα αυτά, επιβεβαιώνεται ο νόμος που υποστηρίζει ότι στις προεκλογικές περιόδους υπάρχει φόβος για κάθε είδος εκτροχιασμού. Και όχι μόνο δημοσιονομικού, όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι...