Skip to main content

Συναγερμός σε αεροδρόμιο της Τουρκίας: Αεροπλάνο κόπηκε στα τρία

Στις εικόνες που μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα από το σημείο, διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους να έχει κοπεί στα τρία.

Συναγερμός σήμανε στο τουρκικό αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν στην Τουρκία, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ένα αεροπλάνο διαλύθηκε σε τρία κομμάτια όταν βγήκε από τον διάδρομο, χωρίς να υπάρχουν νεκροί, ωστόσο πολλά άτομα τραυματίστηκαν.

«Δεν υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν τραυματίες, τους απεγκλωβίζουμε», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Συγκοινωνιών Τσαχίτ Τουράν.

Την είδηση ότι δεν υπάρχουν νεκροί επιβεβαίωσε και το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας.



Στις εικόνες που μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα από το σημείο, διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους να έχει διαλυθεί στα τρία και ορισμένοι επιβάτες να απομακρύνονται από αυτό.

Το αεροσκάφος της Pegasus Airlines είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη και βρισκόταν στη διαδικασία της προσγείωσης, όταν βγήκε εκτός του διαδρόμου, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών στην Τουρκία, Τζαχίτ Τουρχάν.

Σύμφωνα με τον κ. Τουρχάν δεν υπάρχουν νεκροί μεταξύ των συνολικά 177 επιβαινόντων (171 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα). Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά.

Οι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο, τραυματίες και μη, παραμένουν σε κατάσταση σοκ και ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν πως έφυγε από τον διάδρομο οδήγησης και κατέληξε σε παρακείμενο χωράφι, όπου άρπαξε μάλιστα κατευθείαν φωτιά.

Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών στην Τουρκία ορισμένοι επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο κουφάρι του αεροσκάφους.

«Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» είπε ο Τζαχίτ Τουρχάν στο CNN-Turk. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά.