Τετάρτη 14 Απριλίου 2021
x

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΔΥΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ

Θετικοί στον ιό βρέθηκαν μετά από τεστ δύο εργαζόμενοι σε γηροκομεία των Ιωαννίνων σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές και τον ΕΟΔΥ.

Δύο υπάλληλοι σε γηροκομεία των Ιωαννίνων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για έναν υπάλληλο του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών» που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, ο οποίος επισκέπτεται και το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών.

Έτσι, έλεγχοι στους φιλοξενούμενους και στα δύο Γηροκομεία των Ιωαννίνων –Ζωσιμαδών και Ζωγράφειο Οίκο- ξεκίνησαν από Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ για να διαπιστωθεί, αν έχουν νοσήσει και άλλοι.

Στο «Ζωγράφειο», φιλοξενούνται περίπου 30 ηλικιωμένοι, το «Ζωσιμαδών» υποστηρίζει και φιλοξενεί 40 ηλικιωμένους, ενώ λειτουργεί Κλινική Χρονίων Παθήσεων η οποία προσφέρει φροντίδα σε περίπου 80 άτομα με λειτουργικές δυσκολίες, Ανοιχτό Κέντρο για την Προστασία των Ηλικιωμένων και πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πάντως, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μια εργαζόμενη του «Ζωγράφειου» Γηροκομείου έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό, ωστόσο, είχε άδεια και δεν είχε επαφή με τους ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση «ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώθηκε ότι εργαζόμενη στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας βρέθηκε θετική στον COVID-19. Η συγκεκριμένη υπάλληλος απουσίαζε κάνοντας χρήση κανονικής άδειας την τελευταία εβδομάδα. Αρκετές ημέρες δηλαδή πριν βρεθεί θετική δεν είχε καμία επαφή με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή».

Στη συνέχεια, ο Δήμος ενημερώθηκε για δεύτερη θετική περίπτωση εργαζομένου στο Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» ο οποίος είχε βρεθεί και στις εγκαταστάσεις του Ζωγράφειου Οίκου. «Επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ και Κινητή Μονάδα προχωρά στην δειγματοληψία και τον έλεγχο όλων των ηλικιωμένων και του προσωπικού. Τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά είναι αρνητικά» αναφέρεται.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ