Skip to main content

Συναγερμός στη Χαλκιδική:50 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο τροφίμων

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν δύο εργάτριες εμφάνισαν συμπτώματα και αφού βρέθηκαν θετικοί έγιναν μαζικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους

Συναγερμός σημειώθηκε στη Χαλκιδική μετά την επιβεβαίωση 50 κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργοστάσιο τροφίμων όπου εργάζονται συνολικά 300 άτομα.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, σε μεγάλη μονάδα παραγωγής τροφίμων στη Χαλκιδική δύο από τους εργάτριες του εργοστασίου που κατάγονται από την Αλβανία, επέστρεψαν από τις διακοπές τους και εμφάνισαν συμπτώματα.

Πήγαν στο κέντρο υγείας Πολύγυρου και εκεί διαπιστώθηκε πως ήταν θετικοί στον ιό.  Μόλις έγινε γνωστό στην ιδιοκτησία του εργοστασίου παραγωγής και τυποποίησης ελιάς δόθηκε η εντολή να γίνει τεστ σε όλους τους εργαζόμενους ενώ σταμάτησε κάθε λειτουργία της επιχείρησης.

Την είδηση επιβεβαιώνει μέσω του OPEN η νομική σύμβουλος της εταιρείας. Όπως λέει «είναι όλοι σε καραντίνα στα σπίτια τους. Έχουν εξεταστεί και οι συγγενείς, δηλαδή τα μέλη των οικογενειών παρ’ όλο που δεν εργάζονται στην εταιρεία μας».

Σχετικά με τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στο εργοστάσιο, η νομική σύμβουλος της εταιρείας επισημαίνει πως «ήταν δύο κυρίες οι οποίες στις άδειές του είχαν πάει στην Αλβανία και βρέθηκε θετικές στον ιό».

«Από εκεί και πέρα όμως, όταν έχουμε 50 άτομα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αποκλειστικός υπαίτιος ήταν αυτές οι δύο κυρίες» καταλήγει.