Skip to main content

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Αύριο δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό

Ο ΕΟΔΥ προχωρά στη δημόσια δειγματοληψία προκειμένου να καταγραφεί η διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη. Πού θα πραγματοποιηθούν τα rapid test

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για τη διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν το lockdown.

Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός κρουσμάτων στην πόλη καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο - το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 384 νέα κρούματα Covid-19 (δείτε εδώ).

Η εξέλιξη αυτή χτύπησε καμπανάκι στον ΕΟΔΥ, ο οποίος αύριο θα πραγματοποιήσει τα δωρεάν rapid test στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται στην πόλη να βρεθεί και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Οι κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα στηθούν στο info kiosk Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται κοντά στο Βασιλικό Θέατρο. Εκεί από τις 10.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ θα πραγματοποιούν rapid test σε πολίτες.

Ο ΕΟΔΥ προχωρά στη δημόσια δειγματοληψία προκειμένου να καταγραφεί με την καλύτερη δυνατή προσέγγιση διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη. Πιθανότατα τα αποτελέσματα των τεστ να καθορίσουν και την πορεία των μέτρων στη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη ο Αρκουμανέας - Συναντήσεις με Τζιτζικώστα, Ζέρβα

Σημειώνεται ότι αύριο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα έχει αύριο συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρκουμανέας θα έχει συνάντηση, στις 12 το μεσημέρι, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων του κτηρίου Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη (Β. Όλγας 198, πρώτος όροφος), στις 13.30’.

Μετά τη συνάντηση, οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Αρκουμανέας θα επισκεφτούν το ιατρείο του ΕΟΔΥ, στην είσοδο της Βίλας Αλλατίνι, εντός του αύλειου χώρου της Περιφέρειας, όπου πραγματοποιούνται τεστ για τον κορωνοϊό.