Skip to main content

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ:Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από σπίτι του Ντογιάκου

Λίγο πριν από τις 4.00 π.μ. άγνωστος τηλεφώνησε σε ενημερωτικό ιστότοπο και προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός.

Εκρηκτικό μηχανισμό, που όμως δεν εξερράγη, τοποθέτησαν τα ξημερώματα άγνωστοι έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα του Α.Π. Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα.

Λίγο πριν από τις 4.00 π.μ. άγνωστος τηλεφώνησε σε ενημερωτικό ιστότοπο και προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά. Ο άγνωστος ανέφερε ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, δυνάμεις της οποίας απέκλεισαν την περιοχή, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Έπειτα από έρευνες, εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία όπου, σύμφωνα την Αστυνομία, διαμένει ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε κατσαρόλα. Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση ο μηχανισμός δεν εξερράγη πιθανότατα από κάποιο πρόβλημα στη συνδεσμολογία.  

Το κλιμάκιο του ΤΕΕΜ κατά πληροφορίες προσπαθεί να απενεργοποιήσει πλήρως τον μηχανισμό χωρίς να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα στη συνέχεια να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στους δράστες.

Στο σημείο παραμένει δύναμη της Αστυνομίας και το κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα.