Skip to main content

Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος για ύποπτο επιβάτη σε πτήσεις της Emirates

Σήμανε συναγερμός στις αρχές μετά από πληροφορίες ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος Άραβας επιβάτης.

Μεγάλη αναστάτωση και κινητοποίηση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σήμερα, μετά από πληροφορίες για πιθανό ύποπτο επιβάτη σε δύο πτήσεις της Emirates με προορισμό η μία το Ντουμπάι και η άλλη τη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, σήμανε συναγερμός στις αρχές μετά από πληροφορίες ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος Άραβας επιβάτης.

Η πτήση ΕΚ210 με προορισμό το Ντουμπάι δεν πρόλαβε να απογειωθεί και ενώ το Boeing 777 βρισκόταν σε διαδικασία τροχοδρόμησης πήρε εντολή να επιστρέψει πίσω.

Ωστόσο, η πτήση ΕΚ 209 με προορισμό τη Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία. Όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους κι έτσι το αεροσκάφος επιστρέφει στην Αθήνα.

Όσον αφορά τους επιβάτες της πτήσης που δεν απογειώθηκε ποτέ υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό έλεγχο από την αντιτρομοκρατική και την αστυνομία, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Ωστόσο, οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, ώστε να γίνει έλεγχος και στο δεύτερο αεροσκάφος.