Skip to main content

Συναγερμός για βρέφος από την Κίνα με πυρετό - Αρνητικό στον ιό

Το μωράκι νοσηλεύεται σε απομονωμένο θάλαμο στη μονάδα λοιμώξεων του νοσοκομείου, ωστόσο δεν πρόκειται για κρούσμα κορωνοϊού.

Ένα αγοράκι 7 μηνών σήμανε συναγερμό το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Παίδων καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα για τον κορωνοϊό.

Το μωράκι νοσηλεύεται σε απομονωμένο θάλαμο στη μονάδα λοιμώξεων του νοσοκομείου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha.

Το μωρό έφτασε στην Ελλάδα, προερχόμενο από την Κίνα, πριν από δύο 24ώρα. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η οικογένεια του μικρού παιδιού ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, αλλά είχε προσφάτως μεταβεί στην Κίνα.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε επισκεφτεί την επαρχία Γουμπέι, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο φονικός ιός και όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα αποτελέσματα της εξέτασης ήταν αρνητικά.

Το μωρό εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Παίδων», με υψηλό πυρετό.  Στο πλευρό του βρίσκονται συνεχώς η μητέρα και ο πατέρας του.

«Η οικογένεια ζει στην Ελλάδα και είχε πάει για ένα μήνα στην Κίνα, σε μια περιοχή που λέγεται Φουτιάν, που είναι μακριά από το Oυχάν. Το παιδάκι γύρισε από εκεί με την οικογένεια την Παρασκευή και την Κυριακή έκανε ένα πυρετό έως 39 με συμπτώματα λοίμωξης του ανωτέρου αναπνευστικού, βήχα και ρινίτιδα», δήλωσε στον Alpha η διευθύντρια της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων, Μαρία Τσολιά.

«Οδηγήθηκε από άλλη είσοδο προς τη μονάδα λοιμώξεων που έχουμε, η οποία διαθέτει και θαλάμους αρνητικής πίεσης, που αυτό μας προφυλάσσει αρκετά από τη μετάδοση και νοσηλεύεται εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.