Skip to main content

Συναγερμός στο Παρίσι: Άγνωστος απείλησε να ανατινάξει τον Πύργο του Άιφελ

Άγνωστος ξεκίνησε να φωνάζει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και απειλεί να ενεργοποιήσει εκρηκτικά. Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση της περιοχής.

Συναγερμός στο Παρίσι το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς άγνωστος που εμφανίστηκε στην περιοχή του Πύργου του Άιφελ, ξεκίνησε να φωνάζει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και απειλεί να ενεργοποιήσει εκρηκτικά, παραπέμπoντας σε τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αστυνομικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και προχώρησαν σε εκκένωση της περιοχής.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός BFMTV ανέφερε ότι η αστυνομία έλαβε μια κλήση από άγωστο για την τοποθέτηση βόμβας.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Amaury Bucco έγραψε στο Twitter: «Η περίμετρος του Πύργου του Άιφελ νέκρωσε, η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ένας άντρας απειλεί να ανατινάξει τα πάντα στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται πως ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για τρεις μήνες κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω κορωνοϊού στη Γαλλία. Άνοιξε ξανά με περιορισμούς τον Ιούνιο και παρέμεινε ανοιχτός παρά την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος επέλασης της Covid-19 στη χώρα, μεταδίδει το protothema.gr.

Τον Μάιο του 2018, ο Πύργος εκκενώθηκε και παρέμεινε κλειστός για δύο ώρες λόγω απειλής βόμβας που η αστυνομία έκρινε, τελικά, πως ήταν φάρσα.

Ένα ύποπτο πακέτο οδήγησε σε εκκένωση και τον Ιούνιο του 2017. Μια ομάδα πυροτεχνουργών έλεγξε το αντικείμενο και διαπίστωσε ότι δεν αποτελούσε απειλή.

Ακόμη, ο Πύργος εκκενώθηκε δύο φορές τον Σεπτέμβριο του 2010 λόγω απειλών που αποδείχτηκε ξανά πως ήταν φάρσες.

Φωτογραφία: Twitter/AmauryBucco